Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gdzie umieścić grzałkę??  (Przeczytany 6469 razy)
Sebekk_pol
Nowy
*

« : Styczeń 25, 2006, 22:58:57 »

mam pytanie czy moge umieścić grzałke pod kamyczkami w akwa takimi małymi oczywiście ??
szef1992
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2006, 23:00:24 »

No nie wiem, ale raczej chyba nie. Może się przegrzewać pod kamieniami... ale moge sie mylić
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2006, 10:22:19 »

A dlaczego nie można pod kamykami ? Jeśli producent pisze, że nie można to nie można. W przeciwnym wypadku jak najbardziej. Ja mam ją jednak z boku, bo tak łatwiej sięgnąć Smiley
mokry06
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 26, 2006, 10:47:54 »

Najlepiej daj ja gdzies, gdzie jest duzy ruch wody. Wtedy masz pewnosc ze woda będzie ogrzana równomiernie. Ja proponuje w okolicach filtra Smiley

gg- 1661166
Sebekk_pol
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2006, 11:57:00 »

tak mam właśnie umieszczoną obok filtra i woda z filtra prawie centralnie leci na nią, ale mi chodzi zeby ją jakos ukryć, bo jak patrze na wszystkie galerie akwarystów to u nich nie widać zadnej grzałki zadnego filtra,  i nie wiem jak to ukryć
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2006, 13:44:06 »

ukryj ja roslinami takimi wikeszymi np. cabomba  :wink:  wtedy nic nie bedzie widac  Cool
szef1992
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2006, 16:59:00 »

Cytat: mdramski
Jeśli producent pisze, że nie można to nie można.

No jeśli tak pisze to NIE Tongue:P można Smiley

A najlepiej za roślinkami jak ustawisz chybaże masz małe lub mało, widziałem też kiedyś gdzieś poziomo przyczepioną grzałke tuż nad dnem z tyłu akwa Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2006, 17:42:21 »

...widziałem też kiedyś gdzieś poziomo przyczepioną grzałke...

Nie każdą można tak zamocować, ze znanych firm takie grzałki robią Skalar  i Aquael. Plusem w grzałkach Skalara jest również regulacja temperatury "bez moczenia rąk" - temperaturę ustawia się potencjometrem przy wtyczce.

385 l - dyskowce
kafarski
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2006, 18:34:43 »

Cytat: Sebekk_pol
, bo jak patrze na wszystkie galerie akwarystów to u nich nie widać żadnej grzałki żadnego filtra,  i nie wiem jak to ukryć
bo akwaryści żeby zrobić ładne zdjęcie wyciągają filtry ,kable grzałki żeby zdjęcie było ładne :wink: . inaczej będzie zwyczajne z brudną szybą ,grzałką aquaela i jakimś filtrem :lol:
jeśli grzałka jest wodoszczelna do ilu tam cm to można ją wsadzić w kamyczki a najlepiej żeby na to spadał nurt wody z filtra i rozprowadzał ciepło po baniaku. aquael chyba normę do  80cm, chociaż szczypało mnie w palce jak miałem jakieś małe skaleczenie.
Sebekk_pol
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2006, 23:17:31 »

dzieki wszystkim za rade, jednak naprawde musze pomyśleć nad jakimis roślinkami które przykryją mi wszystkie te urządzenia:) a z tym
najlepiej żeby na to spadał nurt wody z filtra i rozprowadzał ciepło po baniaku
to juz zrobiłem Smiley dobry pomysł:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: