jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« : Styczeń 24, 2006, 23:00:22 » |
|
Czesc i znowu to samo :/ Pozbyłem sie najpierw guramiego, potem zbrojnika niebieskiego a teraz kto podgryza ?? Ja to mam pecha :/ Pisaliscie że napewno nie kosiarka ale raczej to na 100% ona !! Gania danio (są całe podgryzione ), a po zakończonym przeganianiu mieli cos w pyszczu ( pewnie je płetwy :/ ) A może to wina samicy bojownika albo krewetki filtrującej ( w to wątpie ) ?? Co wy na to ??
|
|
|
|
|
|
Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 24, 2006, 23:06:46 » |
|
Stawiam na samiczkę bojownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2006, 23:18:07 » |
|
to moze i bojowniczka i kosiarka ?? Bo bojowniczke tez raz widzialem ze z pyszka wystawala jakby fragment pletwy :/ A wymienilem siezbrojnika wlasnie za ta bojowniczke i kolega powiedzial ze bojowniczka jest spokojna czyli mnie okłamał ?? Bojowniczki podgryzają płetwy ?? Wiesz moze masz racje ze bojowniczka bo wczesniej w tak szybkim tempie nikt nie podgryzal jeszcze a nawet jendo danio ma uszkodzone oko :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2006, 23:36:04 » |
|
Nie okłamał Cię, tylko tam mogła się zachowywać inaczej, bo miała inne warunki. Kosiarka na pewno nie podgryza, ale jak już nie jesteś taki pewien to ją odłów i zobacz co dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2006, 01:57:22 » |
|
a czy to na pewno kosiarka ? może to Garra teniata ? Często sprzedają ja pod nazwą kosiarka, ale kosiarką nie jest i bywa agresywna.
Bojownik nie dogoni danio, no chyba że masz wybitnie małe akwarium. Kosiarki nie podgryzają innych ryb. Jest tez opcja że danio same skubią się wzajemnie. Weloniaste formy , przy zbyt małej liczbie sztuk tak czasem robią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 25, 2006, 18:14:24 » |
|
DZieki Mdramski ! Bardzo mi ta strona pomogla , po przestudiowaniu tej strony orzekłem że mam prawdziwą kosiarke  ! Bo czarna prega nachodzi na ogon, nie ma wogole zółtego koloru ani jasnej przechodzącej pregi na ciele  CZyli zrobilem blad trzymajac 1 kosiarke ?? kupic drugą ?? to moze przestanie ganiac danio bo zajma sie sobą  Danio podgryza samo siebie ?? ( to tez jest mozliwe bo mam trzy sztuki )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 25, 2006, 18:22:50 » |
|
Kosiarki są stadne i rosną spore. Także jak masz małe akwarium, to lepiej ją komuś oddaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 25, 2006, 19:23:30 » |
|
po dokładnym przygladaniu sie zaobserwowalem żótły fragment w środku płetwy grzbietowej !! :/ i jednak nie ma czarnej pletwy na ogonie( tak mi sie wydawalo ze ma ) moj brat uwaza ze to niestety jest raczej ta falszywa kosiarka  A jezeli tak to znaczy ze to ona na 100% ?? Jezeli tak to bym sie jej pozbyl tyle ze pewnie nikomu nie bedzie potrzebna agresywna rybka :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 25, 2006, 21:37:39 » |
|
Ja miałem jedną fałszywą i nie była agresywna. Mało tego, pływała z prawdziwymi w stadzie. Nie zmienia to jednak faktu, że takie egzemplarze się zdarzają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 25, 2006, 21:52:09 » |
|
kazda ryba podobnie jak ludzie mają inne charaktery, jeden groźny drugi przyjazny dla otoczenia.
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 25, 2006, 22:30:20 » |
|
najwyzej poczekam moze za jakis czas cos sie zmieni ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 28, 2006, 16:25:03 » |
|
juz na nic nie czekam ona przegiela !! Pogryziony kirysnik (moja ulubiona rybka) w tym momencie kosiarka falszywa zamieszka w sloiku !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 28, 2006, 16:49:07 » |
|
"Niektorzy przeginaja :/ ryby to tez stworzenia" to twoj opis a ty chcesz kosiarke trzymac w sloiku :shock: :?: Ona przegiela ?? lepiej ja oddaj do kogos ktory bedzie umial ja hodowa :evil:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 28, 2006, 20:58:43 » |
|
wiedzialem ze zaraz ktos napisze cos wlasnie takiego jak Ty  dlatego tak napisalem , a na serio to ja jutro pewnie sprzedam (mam nadzieje) a komu niby mam ja wydac jak nikt jej nie chce ?? jak nie uda mi sie sprzedac to bedize musiala byc w sloiku nie moja wina !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|