Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rośliny do akwarium 60 l???  (Przeczytany 4652 razy)
matyss1986
Nowy
*

« : Styczeń 18, 2006, 12:46:52 »

Właśnie zakładam akwarium 60 l. Nie wiem jakimi roślinami je obsadzić:-/Chciałbym żeby z tyły byłe te wysokie rośliny po środku te średnie, a z przodu te najmniejsze!!! Czy ktoś może podpowiedzieć jakieś kombinacje roślin!!?? W jakiej ilości mam je kupić!!?? Ja myślę i Cabombie, Moczarce, Blyxa japonica no i może jakieś żabienice!!?? Z góry dzięki za pomoc Cheesy
Pozdrawiam  Smiley

Zobacz www.mojeminiakwa.gsi.pl - Serwis akwarystyczny!!!!!
szef1992
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2006, 13:05:16 »

Najlepiej jak pójdziesz do zoologa tam ci powiedzą które jak rosną i czy nadają sie do twojgo akwa i odrazu bęziesz je widział i będziesz wiedział czy ci sie podobają. A wystarczy jak kupisz po 1-2 sztuki każdej z roślin do tego jakiś nawóz i szybko się rozrosną Smiley
matyss1986
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2006, 16:07:47 »

Na pewno wybiorę się do zoologicznego :-) Ale wydaje mi się, że kupię Cabombe, Moczarke, Żabienice jakieś i Blyxe japonice Smiley Będą odpowiednie do mojego oświetlenia 15 W!!!

remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 19, 2006, 15:02:13 »

może być ciężko z blyxe japonica i cabombą ale próbuj :wink:
matyss1986
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2006, 15:10:05 »

Możecie podać nazwę łatwej w hodowli trawki do akwarium bo z japonicą może być problem!!?? Wogóle podawajcie nazwy roślin, które są odpowiednie do akwarium 60 l!!??
Pozdrawiam Smiley

szef1992
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2006, 15:37:47 »

Ja mam jako trawnik strzałke małą (Sagittaria subulata) ale z niej jest dość wysoki trawnik.. do 10 cm. A ja mam 54l i mam: Cabombe (nawet ładnie rośnie), Nadwódke Wielonasięnną (Hygrophila polysperma), Alternanthera reinecki i jeszcze jedną roślinke ale nie wiem co to jest Smiley
-KrasnaL-
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 22, 2006, 20:00:31 »

Ja bym w zoologu nie pytał co jest dobre .... polecił bym Ci rotalę, Limnophile, Heteranthere zosterifolie, może mech x mass....
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: