Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czym karmić Amano  (Przeczytany 7367 razy)
Radosław
Nowy
*

« : Grudzień 30, 2005, 02:12:00 »

Witam

Dziś ( a właściwie wczoraj) wylkuły mi sie larwy tych krewetek, gdzieś na necie wyczytałem że można je karmić drożdżami piekarskimi, i tu mam pytanko mianowicie jak owe drożdże przyżądzić dla maluchów?oczywiście wszelkie inne sugestie co do żywienia malutkich kreweciątek:) i częstotliwości karmienia są mile widzane. Zamieżam je trzymać przez pierwszy tydzień w 3l słoju a potem jeśli przeżyją to wylądują w 25l akwarium oczywiście ze słoną wodą. To nie jest moja pierwsza próba ich rozmnożenia i kiedyś karmiłem je mrożonym fitoplanktonem ale nie wiem czy to coś dawało bo mój rekord długości życia larw to 10 dni , może tym razem uda mi sie go pobić z góry dziękuje za odpowiedź (i)

Pozdrawiam

Akwa 100 l : 10 zwinnik mosiężny, (ok) 15 peseudomugil gertrude, 8 tęczanka wernera, 3 krewetka amano i 10 red cherry

w pracy opiekuje sie 320 malawi:)
jabol
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2005, 05:05:53 »

Cytat: Radosław
Witam

Dziś ( a właściwie wczoraj) wylkuły mi sie larwy tych krewetek, gdzieś na necie wyczytałem że można je karmić drożdżami piekarskimi, i tu mam

http://www.aquadesign.pl/artykuly_html/AAmanosbreeding.htm

jabol-radek jablonski
GG: 1949249
Tlen: radekjab
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2005, 15:50:18 »

życzę powodzenia. Informuj na bieżąco jak rozwijają się malce.

Radosław
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2005, 20:50:31 »

ehhhh i takie moje szczęście ...... niestety dziś  ponad połowa larw padła mi z niewiadomegi powodu .To dziwne bo zwykle w słodkiej wodzie wytrzymywały nawet tydzień. Przy życiu pozostało około 20 larw (może więcej), o ile wiem to tego typu hodowle z reguły są obarczone sporymi stratami więc przyszłość tego przedsięwzięcia nie jest różowa....... a szkoda. No ale mieć 20 larw i nie mieć 20 larw to już 40 larw! może chociaż tyle uda mi sie odchować:)

Akwa 100 l : 10 zwinnik mosiężny, (ok) 15 peseudomugil gertrude, 8 tęczanka wernera, 3 krewetka amano i 10 red cherry

Radosław
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2006, 17:30:39 »

Dziś upływa 5 dzień życia larw w słonej wodzie (tak ogólnie to 7) no zbliżam sie powoli do pobicia mojego rekordu 10 dni:) i jestem nastawiony optymistycznie bo larwy troche urosły tzn miały ok 2 mm a teraz ze 3 mm (wiem że to niewiele ale i tak uważam to za osobisty sukces:D), póki co 2 razy dziennie dostają solidne porcje papu i są najwyraźniej szczęśliwe, podmiany co 2 dni,

PS czy ktoś wie ile waży jedna płaska łyżeczka(taka do herbaty)  soli ? jeśli to możliwe to proszę o dokładną wartość:)

pascal
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 09, 2006, 18:17:52 »

proszę o szybka odp. czy larwy tych krewetek zaaraz po wykluciu trzeba wsadzać do słonej wody ? i ile tej soli pownidlo byc ? i jaka to musi byc sol?:
-krewetki red cherry                        
-krewetki crystal red                        
-Neocaridina palmata "Mandarynka"*                                  
-Hummel
-amano    

proszę o szybką odp.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Styczeń 09, 2006, 23:42:20 »

Cytat: pascal
proszę o szybka odp. czy larwy tych krewetek zaaraz po wykluciu trzeba wsadzać do słonej wody ? i ile tej soli pownidlo byc ? i jaka to musi byc sol?:
-krewetki red cherry                        
-krewetki crystal red                        
-Neocaridina palmata "Mandarynka"*                                  
-Hummel
-amano    

proszę o szybką odp.

z tych tylko amano wymaga słonej wody do przeobrażenia

pascal
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 10, 2006, 13:54:46 »

ok dzieki a jak bede mial w jednym akwarium red cherry , crystal red , mandarynka :
to czy jak sie rozmnoza w akwarium glownym to nie beda sie zjadac nawzajem ?
i czy mlode same sie wykarmia ?
czy lepiej przeniesc samice do osobnego akwarium ( kotnika ) i co w tym kotniku musi byc ? jakies roslinki czy wystarczy tylko pompka i grzalka zeby sie rozmnozyla ?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: