matijasz
Stały użytkownik

|
 |
« : Luty 01, 2004, 22:11:22 » |
|
Jakimi pokarmami płatkowanymi, żywymi i mrożonymi karmicie Pielęgnice ?
Ja karmie pokarmami tropicala specjalne dla pielęgnic lecz podejrzewam ze przez te pokramy ryby mi się ocierają, al enei ejstem pewien.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam MaTiJaSz
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2004, 23:26:16 » |
|
Ja moim daje pokarm mrożony(ochotka, oczlik itp.) oraz również żarcie tropicala. 
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2004, 23:32:45 » |
|
Warto też zaopatrzyć pielegnice w żywy pokarm. Polecam ochotkę lub wodzień :wink:
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2004, 23:36:46 » |
|
mrożne i żywe larwy komara, ochotki, wodzienia. mrożone serca wołowe, artemia. suche robaki dla żółwi  , suszone krewetki, chipsy roślinno-miesne, spirulina, biovit. sałata, kalafior, marchewka gotowana. itd...
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2004, 23:39:47 » |
|
Z pokarmów "suchych" podaje tylko tropicala, granulowany- Cichlid Gran, płatkowany-D-50 Plus (za tym szaleją  ).Oprócz togo mrożony-larwa ochotki i czasami "świeży"-szyneczka  .Nie zauważyłam aby się ocierały przez pokarm.
|
|
|
|
|
|
 385 l - dyskowce
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 02, 2004, 16:15:56 » |
|
:twisted: Zależy jakie pielęgnice, dla przykładu ja karmie moje pielęgnice ochotka, wodzieniem, sercem wołowym, krylem i krewetkami, suszonymi stynkami (małe rybki) gupikami, zywcem do 10cm. Mam pawiookie :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matijasz
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 02, 2004, 17:14:47 » |
|
ja z pokarmow płatkowanych już pisałem, ale jeszcze zapomniałem napisać ze moje Pielęgniczki Meeki (młode 4,5 cm) karmie mrożonym i żywymwodzieniem, ochotką to żaadko, sercem wołowym mrożonym. Chyba musze bardziej urozmaicić diete ? 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam MaTiJaSz
|
|
|
Ancis
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2004, 19:28:32 » |
|
Witam. Moje pielęgnice karmie pokarmami tropicala, żywą i mrożoną ochotką, a także czasami lubią sobie podpierdzielić tabletke glonojadom i im bardzo smakuje. Dostają także okazjonalnie suszone krewetki. Narazie tyle. Z czasem postaram się rozbudować ich dietę. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
240l- zbrojniki,bocje,ramirezy,uaru 25l - ikra ramirezek ( może coś z tego będzie )
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 02, 2004, 20:01:48 » |
|
a także czasami lubią sobie podpierdzielić tabletke glonojadom i im bardzo smakuje. Dla glonojadow tabletki staraj sie wrzucac juz po zgaszeniu swiatla. One prowadza nocny tryb zycia i napewno znajda je po ciemku, a reszta ryb ich nie ruszy. Ja natomiast dla swoich palet przygotowuje takie zarelko: serce wolowe do tego banany, jablka, szpinak, krewetki, wibowit, czerwona slodka papryka, czosnek, marchewka. To wszystko razem przepuszczone (zmielone) przez maszynke do miesa. Jako dodatek do tego wszystkiego kilka lyzek spiruliny i innych platkowanych dla paletek i razem wymieszane i zamrozone. Ryby mala z siebie nie wyjda przy jedzeniu tego mixa.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
Ancis
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 02, 2004, 23:02:46 » |
|
Wiesz to jest tak że daje tabletki ok.15min po zgaszeniu światła ale czasami zdarza się tak że gdzieś wychodze i daje zaraz po zgaszeniu a wtedy pielęgnice są jeszcze aktywne przez jakiś czas i stąd to podkradanie jednak zdarza mi się to tylko w weekendy i moje glonojady chyba nie mają mi tego za złe. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
240l- zbrojniki,bocje,ramirezy,uaru 25l - ikra ramirezek ( może coś z tego będzie )
|
|
|
|