atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 14, 2005, 21:51:06 » |
|
No juz wiem,że małe to akwarium :? Chwilowo nie ma szans na większe.. Skalary wygladają na zadowolone. Mam nadzieję,ze nie wyrosną zbytnio.. Gurami ostał sie jeden i coś mi sie wydaje,ze zabiera sie za kolejne rybki. Dam go komuś bo wkurza mnie jego charakterek.. Poza tym,ogólnie panuje spokój w tym zbiorniczku  Nie krzyczcie na mnie zbytnio, bo każdy jakoś zaczynał :wink: Teraz wiem już,że facet w sklepie zoo niekoniecznie musi być alfą i omegą,a co za tym idzie - może gadać brednie na temat ryb i ich zachowań..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 14, 2005, 22:16:18 » |
|
Skąd wiesz, że skalary są zadowolone, i to jeszcze we dwójce ? powiedziały ci ?
Masz nadzieję, że nie wyrosną zbyt duże ? ZABIJASZ JE.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 14, 2005, 22:24:48 » |
|
Raffy.. Jak juz pisałam WYGLĄDAJĄ na zadowolone. Czytaj uważnie i nie kpij :? Czas pokaże czy je zabijam. Bynajmniej nie mam takiego zamiaru..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 15, 2005, 13:08:18 » |
|
No ale poco pakować skalary do tak małego akwa jak ci inn dobrze radzą? Nie rozumiem przecież mówią ci o tym doświadczeni ludzie  Ja sam chciałem na początku pakować skalary do akwa 112l ale uznałem że jest dla nich za małe a co dopiero twoje. Może zdecyduj się na inną rybkę a my ci doradzimy np prętniki,ramirezy :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 15, 2005, 13:19:08 » |
|
Ale chodzi o to,ze te rybki juz pływają w tym akwarium.. Są małe obecnie.. Jak urosną do takich ogromnych rozmiarów (o jakich mówią inni) to albo oddam je,albo zmienie akwarium na większe.. Doceniam rady innych ale przecież każdy z nich jakoś zaczynał.. I pewnie orłem nie był...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 15, 2005, 13:22:25 » |
|
No ale wiesz poco popełniać na nowo błędy? :? A po zatym nie urosną tak wielkie bo wymagają sporego akwa a w twoim zkarłowacieją :!: Więc to nie jest rozwiązanie(nie lepiej było się spytać.No ale cóż to już twój wybór ale następnym razem poczytaj o rybkach zanim coś kupisz lub nas się zapytaj :wink:  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 15, 2005, 13:32:35 » |
|
Akurat Ty jesteś wyrozumiały i potrafisz łagodnie objaśnić;) a nie zaraz kopa mi;).. Zalogowałam się,by czegoś się dowiedzieć i ewentualnie pozmieniać coś w akwarium na lepsze.. Przyznałam,że zaczynam i nie znam się specjalnie w temacie.. Czytałam wcześniej ale temat jest ogromny i trudno zgłębić na wstępie wsio. Akwarium i rybki miały być przyjemnością. I tak ma pozostać bo inaczej zrezygnuje z tego.. Powoli dojdę do wszystkiego.. Ale jak tak dalej poczytam niektórych mistrzów to zamknę się sama z moimi rybami..hje,hje..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 15, 2005, 14:12:12 » |
|
Każdy jakoś zaczyna :wink: Ja zaczołem z akwa 45l które dostałem z watalną obsadą(np.danio malabarskie,bocja)ale wyszłem na swoje czyt.podksztalciłem sie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 15, 2005, 14:15:27 » |
|
Słuchaj, skalary w takim małym kitku nie urosną duże, albo bedą wolno rosnąc - TO WŁAŚNIE JE ZABIJASZ. Kiedyś miałem 2 skalary w 112L, ale właśnie oddałem je. Nie mogłem patrzyć, jak się meczą. 54L to nieduże akwarium i za wielkiego wyboru nie masz  ale co dopiero skalary ci gurami, następnym razem jak zakupisz sobie jakąś rybkę to poczytaj o niej jak najwięcej, wymagania it. Bo widzę, że patrzysz w zoologu jaka jest ładna i kupujesz, nie myśląc o optymalnym warunku...
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 15, 2005, 14:20:51 » |
|
Dokładnie szkoda ryb :wink: A tak na marginesie artia ile masz lat? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 15, 2005, 14:51:00 » |
|
Gdyby w zoologicznym znali się na rybach to miałabym mniejsze problemy. Zgadza się - najpierw przy wyborze zwracam uwagę na wygląd rybki.. Potem dowiaduje się,czy aby ta rybka nadaje się do mojego akwarium (rozmawiam z gościem w sklepie). Nie kupiłam jeszcze niczego, co odradzano mi w sklepie.. :roll: Nie piszcie,zebym nie słuchała tych rad..bo to już wiem. (atruśka to przedział wiekowy 25-30lat;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 15, 2005, 15:17:08 » |
|
To ty masz 25-30lat?Hehe a patrzyłaś na mój wiek  Kurcze myślałem że masz góra 16 lat a tu :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atria
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 15, 2005, 15:27:57 » |
|
Faaajnie.. :lol:
A ja nie wiem ile Ty mozesz mieć.. :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 15, 2005, 16:36:01 » |
|
Patrz profil(15lat hehehe-młody akwarysta jestem :wink: choć coś tam wiem  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atria
Zainteresowany

|