Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nurzańce mają czerwone liście  (Przeczytany 13719 razy)
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Luty 11, 2004, 15:42:11 »

No i ciekawe jakie Matijasz ma oświetlenie [/color][/color]

Akwarium 100l, oświetlenie 2x18 watt Leuci daylight.Nie stosuje zadnych nawozów i torfu.

JAk wy tniecie posty zeby byly w takim tle białym ?:>

Pozdrawiam
MaTiJaSz
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Luty 11, 2004, 15:46:10 »

A i jeszcze zapomniałem o jednym. Wychodowałem z Nurzanća gigantea Nurzańca Śrubowego Smiley  Ten Nurzaniec ma barwe czerowną i takei fajne posmkręcane liście ma..Smiley jak bede mial aparat to pykne fotki Smiley

Pozdrawiam
MaTiJaSz
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Luty 11, 2004, 21:05:44 »

Zatem 2x18watt na 100L nie jest zbyt jaskrawym swiatłem. A posty tniemy w białym prostokąciku używając ikonki "cytuj" która widnieje w prawym gónym rogu każdego postu, można usunąc dowolny kawałek cytowanego postu ale trzeba uważać by nie usunąc znacznika Quote.
Wiec czerwone liscie są pewnie wynikiem braku nawożenia, brak magnezu, żelaza.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Luty 11, 2004, 22:11:19 »

Wiem ze duzo bylo tych postów o nawożeniu:P Ale jeszcze raz spytam jaki nawóz polecacie ?

Pozdrawiam
MaTiJaSz
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Luty 11, 2004, 23:02:22 »

Ja jestem zadowolony z Tetra PlantaMin, ale dość drogi dlatego wkrótce przechodzę na Symfonię złotą Smiley. Co do prepaparatów stosowanych do korzenai to używam tylko Tetra Crypto, ale nie wiem czy są dobre.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #20 : Luty 11, 2004, 23:51:33 »

Cytat: matijasz
Wychodowałem z Nurzanća gigantea Nurzańca Śrubowego Smiley  Ten Nurzaniec ma barwe czerowną i takei fajne posmkręcane liście ma..Smiley

:?: Nurzaniec śrubowy (Vallisneria spiralis) nie ma poskręcanych liści! Jego nazwa odnosi się do kształtu łodyżek kwiatowych, które właśnie są spiralnie skręcone.

Edyta
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Luty 12, 2004, 00:24:20 »

mój nurzaniec też ma młode liście poskręcane, ale potem się prostują  Cheesy

interesuje mnie wszytko, czego jeszcze nie wiem Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: