Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Ile mogą kosztować paletki??
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile mogą kosztować paletki??  (Przeczytany 8243 razy)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Listopad 21, 2005, 18:40:51 »

Jeżeli masz pojęcie jak dbać o właściwe parametry wody, to możesz pomyśleć o hodowli. Jeżeli nie, to daj sobie na razie spokój z paletkami.

Najlepiej poczytaj i popytaj tu:

http://www.discus_org_pl/forumsm/
kafarski
Gość
« Odpowiedz #16 : Listopad 21, 2005, 18:51:39 »

coro jeśli cię to nie wciąga to może podobają ci się bardziej dzikie paletki? a nie ta kolorowa ''cepelia''? dzikusy też są pięknie wybarwione w zależności od rzeki z której pochodzą.
coro
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Listopad 21, 2005, 19:12:30 »

Cytat: kafarski
coro jeśli cię to nie wciąga to może podobają ci się bardziej dzikie paletki? a nie ta kolorowa ''cepelia''? dzikusy też są pięknie wybarwione w zależności od rzeki z której pochodzą.

Wiesz co szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem które to są te dziekie
może masz jakieś foty??
kafarski
Gość
« Odpowiedz #18 : Listopad 21, 2005, 20:30:57 »

http://www.hustinx-aquaristiek.com/modules.php?op=modload&name=ppm&file=index&cat=Discus
tam masz dużo dzikusów i trochę z farmy kitti. klikasz na zdjęcia i oglądasz.
coro
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Listopad 23, 2005, 07:48:34 »

W moim mieście w zeologiku niektóre paletki są podobnie ubarwione.
Czyli to też są dzikusy??
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Listopad 23, 2005, 14:57:23 »

Nie sugerowałbym sie kolorystyką paletek w sklepie, zwłaszcza gdy nie jest im tam za dobrze.

385 l - dyskowce
kafarski
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 23, 2005, 19:44:16 »

zgadza się, paletki przeważnie chowają się w kąty w sklepach . i może być dużo mieszańców między różnymi grupami kolorystycznymi.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Listopad 23, 2005, 20:51:47 »

Raz miałem tą wątpliwą przyjemność być świadkiem jak jeden ze sprzedawców wciskał klientowi kit co do odmiany, miał w akwa przestraszone red turkusy (być może i chore) a chciał sprzedać je jako browny.

385 l - dyskowce
kafarski
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 23, 2005, 21:08:01 »

ja natomiast widziałem absolutnie zdrowe dzikusy hm-chyba Japur, bardzo ciemne i w kącie , z tym że były z odłowu i za pół ceny, no bo kto chce mieć takiego bojucha w akwarium?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: