Erem
Stały użytkownik

|
 |
« : Listopad 14, 2005, 20:47:51 » |
|
Witam Jak zachowują się Ramirezki w Waszych baniakach? Mam te piękne rybki już drugi dzień i są bardzo wyblakłe pływaja osobno a jedna się schował w bacopie-tylko czasami wyplynie aby walnąć głową samiczke Very Happy Normalne jest takie zachowanie, bo mam jeszcze neonki to one znowu pływały przy dnie z początku ale pływały a ramirezki stoją w miejscu albo chowają sie po kątach. Akwa: 60L 10 Neonów Innesa, 4 otoski i parka ramirezek Very Happy Akwa średnio zarośnięte i cały czas w budowie( holender-to jest to!) ph-7-7,2 gh-9-10 kh-4-5 tmp: 24-25
|
|
|
|
|
|
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"-kłucił bym się.
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2005, 20:56:02 » |
|
Ja mam parke ramirezek też od 2 dni. Moje rybki są bardzo towarzyskie:DTeż są wyblakłe, ale chyba nabierają kolorków. Bardzo szybko się zadomowiły, lubią się chować między roślinkami i wogóle buszują po całym akwa.Nie przeszkadzają nikomu ani nikt im nie przeszkadza.Bardzo chętnie wcinają ochotkę, i moczarkę kanadyjską. Twoje chyba się jeszcze nie przyzwyczaiły skoro się chowają, to nie jest chyba normalne zachowanie.A masz dużo kryjówek? P.S. Mam takie same parametry wody jak Ty. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A$
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2005, 21:06:53 » |
|
moje ramirezki również buszują po całym aqwa a mam je od miesiąca....  są rewelacyjne  Może masz coś z wodą ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 14, 2005, 21:07:03 » |
|
Kryjówek jest troche-korzeń, pełno roślin, kokos... Moje tez wugule nie zwracają uwagi na neony, tak jak by ich niebyło Za to neony zaczeły wreście pływać w stadzie  -już nie będą takie odwarzne jak kiedyś. U Ciebie też tak dziwnie oddychają-szybko, szybciej niż neony. Woda natleniona, nie weim co grane- ton najbardzie mnie przeraża bo z początku jak wpuściłem moje pierwsze rybki to też tak szybko dychały  i padały mi dwie sztuki( było to jakieś 3 miesiące temu) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 14, 2005, 21:33:01 » |
|
moje szybko dychają po jedzeniu, tak samo jak węgorki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 14, 2005, 21:38:35 » |
|
Już się martwiłem że coś nie tak. Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 14, 2005, 22:17:31 » |
|
Jak sam napisales masz je dopiero 2 dzien ,musza sie oswoic . Swoje neonki jak wprowadizlem chyba po 5 dniem topiero ozrestaly sie chowac  Za pare dni wyjda z krujowek i dostana kolorku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 14, 2005, 22:17:46 » |
|
Jak sam napisales masz je dopiero 2 dzien ,musza sie oswoic . Swoje neonki jak wprowadizlem chyba po 5 dniem topiero ozrestaly sie chowac  Za pare dni wyjda z krujowek i dostana kolorku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 14, 2005, 22:21:23 » |
|
Moje też są 2 dni i są oswojone:) Ale nie wiem czy to nie zależy od reszty obsady lub charakterku rybki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 15, 2005, 16:13:43 » |
|
Zauwarzyłem że samiczka jest bardzie odwarzna i wypływa czasami z kryjówek ale za to samiec schował się za bacopą koło gżałki i nie myśli wyjść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aragon
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2005, 17:47:01 » |
|
mam małe pytanko odbiegające troszke od tematu czy samica normalnie złozy ikre w takim ogólnym akwarium?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2005, 17:50:27 » |
|
W dobrych warunkach złoży ale w ogólnym nie radze rozmnażać np. moje rybki bardzo lubią"kawior"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2005, 19:42:03 » |
|
Która ryba nie lubi kawioru Wreście ramirezki zaczynają się ruszać a nie spać po kątach. Pozdrawaim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 15, 2005, 19:52:07 » |
|
Która ryba nie lubi kawioru Ramirezki swojego kawioru raczej nie lubią 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 18, 2005, 15:28:32 » |
|
Od kiedy to ryba robi ślizk na liściu anubiasa? Mój samiec ostatnio goniąc samiczke zaczoł robić slizk na prawym lub lewym boku :shock: Co to za numer?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|