Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Pytanie o karmienie paletek
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o karmienie paletek  (Przeczytany 2237 razy)
MANIEK
Stały użytkownik

« : Listopad 06, 2005, 19:40:23 »

Witam wszystkich!! Mam takie pytanko. moje paletki maja około 2,5 miesiaca sa różnej wielkosci od około  5zł do 6cm. Mam dylemat i nie wiem co zrobic. a mianowicie musze wyjechac na 3 doby  i niema ich kto karmic w czasie mojej nieobecnosci. Paletki nie chca jesc pokarmy suchego tylko serce i artemie. czy wytrzymaja bez jedzenia? jak mozna rozwiazac problem?? moze mi ktos pomóc. Z góry dzieki i pozdrawaiam Smiley

240- paletkarium:)
Leloo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2005, 15:09:54 »

Paletki bez problemu wytrzymaja 3 dni pez jedzenia;) rybki w naturze maja okresy gdzie nawet przez tydzien nie ma pokarmu... ale przed wyujazdem karm je obwicei :p i napewnie nic im sie nie stanie:)

112; i kotnik 12l
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 07, 2005, 17:56:12 »

Dziekuje za odpowiedz Smiley
Teraz moge spokojnie jechac i nie martwic sie ze jak przyjde to rybki bede swieciły brzuchami....... Smiley
Pozdrawiam!

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 07, 2005, 18:15:39 »

Cytat: Leloo
ale przed wyujazdem karm je obwicei :p i napewnie nic im sie nie stanie:)

Oj nie, nie, nie. To nie tak. Ryby należy karmić regularnie i małymi porcjami. Jeżeli to jest spełnione, wówczas można robić głodówki. Głodówka jako taka wychodzi rybom tylko na zdrowie. Oczywiście nie dotyczy to narybku.
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2005, 19:09:29 »

oi dzieki zastosuje sie do porad. pozdrawiam:)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: