jojcia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 24, 2005, 15:48:22 » |
|
albo w przeźroczki indyjskie;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 24, 2005, 16:04:19 » |
|
ok dzieki teraz poczytam o rybach o ktorych piszecie i napewno cos wybiore, apropo cen u mnie - kielce,sklepikow jest doslownie kilka we wszystkich juz prawie bylam, ceny neonek zaczynaja sie od 3,5zl za inesski a czerwone od 4-4,5zl, inne ryby typu molinezja lub mieczyk 4,5zl hokejowka 4zl najtansze widzialam tylko zalobniczki po 2 zl ale ich nie chce,dzieki i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MonA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 24, 2005, 17:08:17 » |
|
:shock: :shock: :shock: kurde,to u Ciebie strasznie drogie ryby są!!w sklepie niedaleko mojego domu (nie mówie ,ze we wszystkich,bo ceny sie wachają)neonki kosztują 2 zł za sztuke,mieczyki,molinezje,gupiki po 2 zł a bojowniki 5 zł... :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 24, 2005, 17:15:29 » |
|
Co wy ludzie gadacie jak nie wiecie dokładnie to nie doradzajcie bo możecie komuś nie pomuc tylko popsuć. Kto to powiedział że do 54 litrów warto zainwestować w mieczyki. Ludzie :!: Przecieżone rosną gigantyczne minimum akwarium dla nich to 100 litrów.
Ja bym zamiast tych mieczyków wsadził ze 4 platki. Ja sam tak mam nie są za duże ale żucają się w oczy swoimi jaskrawymi barwami.
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
jojcia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 24, 2005, 17:59:50 » |
|
ach no tak.. sorki pomyliłam sie;) przepraszam najlepij jak kolezanka pochodzi po portalach z opisami ryb;) i wybierze cos dla siebie znam sposób na obiliczenie ile ryb do jednego akwa? na jeden cm ryby przypada jeden litr wody w ten sposób mozna stworzyc akwa w którym nie powinno byc za ciasno.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 24, 2005, 18:06:24 » |
|
dzieki, na pewno coś wybiore,mam nadzieję że mądrze,pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 24, 2005, 18:43:40 » |
|
Muwie ci kup platki a najlepiej takie o kolorze pomarańczowym. Świetnie pasują do neonków a jeszcze jak są tam rozbory to jest juz calkiem super.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jojcia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 24, 2005, 19:07:35 » |
|
a te platkii to maja jakas nazwe łacińska bo zawsze jak o nich słysze próbuje je znales w internecie i nic;)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 24, 2005, 19:10:52 » |
|
?hmmm z tym problem bo platki to sa od lat genetycznie mieszane mieczyki itd. Więc nie wiem. Sprubuj poszukac pod hasłem zmienniak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MonA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 24, 2005, 20:48:30 » |
|
ja bardzo przepraszam,że się wtrącam,ale jak wyglądają te platki?bo ja nigdy ich nie widziałam...albo widziałam,ale nie wiem,czy to te...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 25, 2005, 14:24:16 » |
|
tak jak mieczyk tylko że są krótsze i grube. Mają rózne kolory:czerwony, żółty, pomarańczowy, te wszystkie do kupy wzięte i nakrapiane na czarno, niektóre są lekko białawe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpień 25, 2005, 17:55:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
MonA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpień 26, 2005, 06:09:06 » |
|
bardzo dziękuję Raffy :wink: aż mnie te rybki zaintrygowały,bo gdzie nie spojrze,to każdy je poleca ..jednak widzialam te rybki u mnie..mieczyki to wiem jak wyglądają...no i właśnie mam teraz problem,bo kupiłam soie mieczyki,facet powiedział,ze nie rosną duże,a tu... :shock: 10,a nawet 12 cm...a ja mam tylko 30 l......ehh....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jojcia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpień 26, 2005, 09:14:14 » |
|
hmm.. w sklepach czesto polecaja cos zle nie tylko po to zeby zarobic a czesciej z niwiedzy po prostu;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|