Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Środek Tetry???  (Przeczytany 3807 razy)
eBonifacy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Lipiec 17, 2005, 20:38:46 »

Aby ustabilizować TWW i TWO często pomagają stare sposoby, np. wkłady do filtrów.
Jeśli masz dobrą wodę kranową to aby zmniejszyć twardość, wystarczy częsciej ją podmieniać, albo nawet uzupełniać wodą destylowaną.
Żadko zdaża się, aby była konieczność zwiększania twardości ogólnej. Czasem problematyczne jest zwiększenie TWW, właśnie przerabiam ten temat, moja woda niebezpiecznie zbliżyła się do TWW - 0.
Erem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Lipiec 18, 2005, 11:02:14 »

Mam jeszcze jedno pytanie może nie na miejscu ale czy istnieje możliwość dowiedzenia sie od wodociągów tych warzniejszych danych wody z kranu(pH,KH,GH...).
Nie będe kupował wszystkich  testów bo to spory wydatek( jeden test kosztuje pond 20zł), może kiedyś je kupie ale na razie muszę se jakoś poradzić.
Pozdrawiam

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"-kłucił bym się.
eBonifacy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Lipiec 18, 2005, 12:41:07 »

Niby da się uzyskać informacje o tych parametrach od dostawcy wody, ale nie jest to dość miaro dajne. Przykład z mojego miasta. Ja mam niskie wartości twardości, ale już osoby pare km odemnie mają znacznie większą twardość, a niby na tym samym wodociągu jesteśmy.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: