Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Masowe umieranie ryb !  (Przeczytany 2830 razy)
DomiM.
Nowy
*

« : Maj 09, 2013, 18:14:18 »

Ostatnio zaczeły mi umierać ryby. Początkowo myślałam, że gupik (pierwsza z 5 ryb, które mi zdechły) umarł, bo musiał ,ale kiedy następnego dnia zdechł mi danio, potem zmienniak, a następnie bocja, wczoraj jeszcze zdechł mi glonojad to wiedziałam już, że musi mieć to inną przyczynę !  Dzisiaj zauważyłam na ciele danio, który zachowuje się osowiało i strasznie wychudł  białe duże bąble. Ścianki akwarium są ślizgie, poza tym kilka tygodni temu zaczęłam raz w tygodniu karmić ryby robakami (małymi, czerwonymi i żywymi). Czy spowodować to mogło dodanie do jadłospisu robaków HuhHuhHuh Pomóżcie mi !!!!!!! Jak mogę to leczyć Huh??

* Ps. planuję kupno nowych rybek, czy to dobra decyzja Huh Czy one też zachorują i zdechną  HuhHuhHuh
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2013, 19:23:19 »

Napisz coś więcej o tym zbiorniku jaka woda itd. może to być spowodowane podawaniem tubifexu , Akwarium wyczyścić i odkazić trzeba będzie , a ryby jeśli chodzi o zakup to jest teraz zły pomysł .
DomiM.
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2013, 12:03:10 »

Woda była mętna, ale teraz już jest klarowna..  Chorą rybkę odłowiłam i włożyłam do słoika, ale na następny dzień zdechła. Inne ryby zachowują się tak jak zwykle i nie wyglądają na chore, choć zastosuję się do Twoich rad!!
Ampularek_pl
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2013, 19:01:16 »

Racja,w chwili obecnej raczej głupim pomysłem byłby zakup kolejnej ryby,tym bardziej że jedna zdechła. Jak słusznie radzi Przedmówca- najpierw wyczyść i odkaź akwarium,poczekaj jakiś czas aby sytuacja się unormowała. Dopiero wtedy można myśleć o kolejnym zakupie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: