Witam!
ostatnio pisałam o pracy ichtiopatologa, jednak jeszcze potrzebuje waszej pomocy

otóż:
Akwarium 25 l, obsada 8 microrazbor galaxy i 3 red cherry. Twardość (nie robię pomiarów, ale podejrzewam, że spora wrocławska kranówka). filtracja aquel mini 2 ? jakoś tak, ale filtracja nawet do 50 l, wiec myślę ze dostosowana. Miesiąc temu robiony restart. 3 razborki doszly dwa tygodnie temu (niestety brak kwarantanny, wiem moja wina). jedna z rabor ostatnio pływała bardzo wzdęta, ale pokarm pobierała chętnie normalnie pływała itd. Troche to ustąpiło, po czym dzisiaj patrze, a tu tak bardzo duze (oczywiście proporcjonalnie) owrzodzenie ( czerwona obwódka, biała plama w środku) na brzuchu rybki. Narazie ją odłowilam, proszę o jakąś burzę mózgów, zdjęcie chętnie bym wrzucila, ale cięzko takim pływakom zrobić ostre. Mam filmik, ale nie wiem jak go wrzucić. Idę jeszcze szukać czegoś w litraturze.
Brzuch z jednej strony jest mocno wydęty.
Pozdrawiam
Ala
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c6a278f8f24b7281.html nie krzyczcie za szklanke

mam akwarium malutkie, ale chyba woda musi się w nim odstać, zanim zrobię z niego czynne pogotowie...