Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Karmienie małych skalarów
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Karmienie małych skalarów  (Przeczytany 2656 razy)
Riczi
Stały użytkownik

« : Czerwiec 29, 2005, 14:53:03 »

Jak dobrze odżywiać małe skalary? Może być serce wołowe albo surowe mięso kurze? Jak często im dawać jeść? Czy mam dawać im tylko mięso?

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2005, 21:42:18 »

czemu nikt nie odpowiada?nikt nie mial skalarow?mnie one nie pociagaja wiec nie wiem ale napewno lubia artemie-solowca wszystkie to lubia i lepiej rosna od nich.
szkamil
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2005, 15:10:25 »

Ja swoim dorosłym skalarkom daje dżdżownice:)) wcinają aż im się uszy trzęsą Smiley)
A dla  młodym najlepszy jest solowiec.

Pozdrawiam Kamil
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 30, 2005, 09:56:41 »

U mnie jak wylegly sie skalarki to na poczatku dawalem im artemie, pozniej oczlika. Czym byly wieksze to i pokarm byl wiekszy. Karmilem je jak najczesciej.

pozdrawiam
asmi
coro
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 21, 2005, 18:44:42 »

A ja swoim daje suszoną rozwielitke, płatki (taka jakaś mieszanka) i mrozonke czerwonych larw czegoś tam.
Ale roślinnym raz na jakiś czas nie pogardzą  :lol:
Skalarowski
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 21, 2005, 19:36:54 »

Gdy moje były małe to dawałem im TetraMin Baby czli pokarm w proszku dla niemowląt. Bardzo chętnie jadły, a później jakieś małe dafnie i pokruszone tabletki. Jedzenie tak 4-6 razy dziennie, oczywiście w niewielkich ilościach.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: