Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielęgniczka  (Przeczytany 2833 razy)
Klakson
Nowy
*

« : Styczeń 16, 2004, 21:25:37 »

Mam pytanie, czy gdzieś w Warszawie, w jakimkolwiek sklepie dostanę Pielęgniczke Żółtą? Niewiem czy to dobra nazwa ale jest podobna do Ramirezów i Kakadu ale zabarwienie ma bardziej żółte. Odwiedziłem kilkanaście sklepów, wtym te mieszczące się w centrach handlowych ale nigdzie ani śladu tych pięknych rybek.
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 16, 2004, 23:18:15 »

podaj nazwę łacińską, może będzie łatwiej

gg:1384140
Klakson
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2004, 00:14:54 »

-----Apistogramma borellii-----     Pielęgniczka Borella. Taka niewielka żółta rozmiarami podobna do Ramireza i Kakadu. Jest naprawde śliczna i chciałem ją mieć ale niewiem gdzie w Warszawie moge dostać. Może znam za mało dobrych sklepów?
Klakson
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2004, 00:25:12 »

A i jeszcze jedna rzecz odnośnie pielęgniczek. Chciałem ostatnio kupić ładnego samca Kakadu, w jednej z filii jakiegoś eleganckiego sklepu. Kakadu o ile się nie mylę. Był cały zbiornik z samiczkami, pływał tam tylko jeden facet którego kupiłem odrazu. Nie był jak każdy które spotykałem, czyli czerwony lub częściowo czerwony ogon i srebrzysto brązowa barwa łusek. Kolor miał ciemno fioletowy, czarne oczy i intensywnie żółte płetwy(wszystkie). Jak poszedłem znim do paru sklepów po równie piękną samiczkę, to każdy sprzedawca się pytał CO TO ZA CUDO i JAK TO SIĘ NAZYWA. Co ja takiego kupiłem??? Kształtem przypomina Kakadu ale kolorem zupełnie nie. Czy one mają jakieś specyficzne odmiany?
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2004, 09:56:10 »

spróbuj w discus zoo na Radzymińskiej. jest tam b. duży wybór pielęgnic, może znajdziesz.

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: