Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Chora bojowniczka opuchlizna brzuch nastroszone łuski i utrata koloru
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chora bojowniczka opuchlizna brzuch nastroszone łuski i utrata koloru  (Przeczytany 1971 razy)
Ravena
Nowy
*

« : Maj 07, 2012, 11:21:37 »

Hey mam problem z moja bojowniczka mam ja już kilka miesięcy i ostatnio zauważyłam ze nie chce jeść a mimo to puchnie jej naturalny kolor to czerwony a obecnie bardzo zbielała ma chyba trochę nastroszone łuski. Dziwnie sie zachowuje niby pływa ale bardzo mało podpływa tylko do tafli wody i zaraz opada na dno jak kamień. Większość czasu spędza leżąc na dnie w dziwnych pozycjach np. na boku albo na głowie czasami wygląda tak jak by juz zdechła. Pomocy nie wiem co jej jest i tym samym nie wiem jak jej pomóc i czy w ogóle da sie coś jeszcze zrobić. Proszę o szybkie odpowiedzi i z góry dziękuje za próbę pomocy.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2012, 11:23:31 wysłane przez Ravena » Zapisane
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Maj 08, 2012, 20:24:03 »

Po nastroszonych łuskach, utracie koloru i braku apetytu może mieć posocznicę, bardzo trudna w leczeniu choroba. Wymaga stosowania antybiotyków, należy zezynfekować całem akwarium.
3runer
Zainteresowany
**

Grunt to Bunt

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2012, 13:36:29 »

poszukaj pod hasłem posocznica... niestety raczej pożegnaj się z rybką...

Betta splendens
Betta unimaculata
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: