Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mała rysa w szkle POMOCY !!!!  (Przeczytany 1877 razy)
arte
Nowy
*

« : Styczeń 20, 2012, 16:24:36 »

Witajcie!!!
Jestem tu nowy, ale mam nadzieję że mi pomożecie. Przy zakładaniu swojego Akwa często tu zaglądałem po wiedzę. Mam  problem w 1/3 wysokości wewnątrz zbiornika pojawiła się  ryska cienka jak włos dł ok 3 cm. Dokładnie ją obejrzałem jest można powiedzieć, prawie nie namacalna pod palcem, ale czyścik już ją chwyta. Zbiornik ma 270 L więc trochę wody jest i mam pewne obawy czy to aby nie pójdzie w złym kierunku???
Dodam że przy zakładaniu, szafka, poziom ,pianki i cała reszta było jak trzeba, Moje podejrzenie padło więc na mojego syna który mógł czymś rzucić?? 
POMÓŻCIE JEŚLI KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM . Z góry DZIĘKUJĘ   
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 20, 2012, 16:33:36 »

jest to rysa czy pęknięta szyba? jakie wymiary jaka grubość szkła? I czy masz piasek lub zwirek ?
Jezeli tak jak mowisz jest to cienka ryska jak wlos to nie powinno sie nic stać a jak masz piasek to to mogła być przyczyna podczas czyszczenia szyb.

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
arte
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 20, 2012, 16:38:13 »

Wymiary 120 x 55 x 40 szkło ma a 10 mm a całość na pewno nie pękniecie jak pisałem jest tylko wewnątrz.
Podłoże; mam i żwir i piach. Tylko co teraz??? Czy jest sposób na pozbycie się draństwa Huh?
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ Cheesy
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 20, 2012, 16:42:30 »

no to jest to zwykła rysa. Nic sie nie stanie. Ale musisz ostrożniej czyscic szyby zeby to sie nie powtórzyło niestety nie da jej sie usunąc tanim kosztem. Podejzewam ze masz czyscik magnetyczny?

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 20, 2012, 19:55:57 »

Nie bardzo rozumiem czym się wiecej martwisz... czy rysą, czy ryzykiem z nią związanym. No ale, ja mialem w jednym z moich akwariów rysę dl. 15cm (czyszczenie szkla z glonow po pijaku - pod czyscik magnetyczny złapał mi się jeden okruszek z mojego żwirku) - dość drogim koszem dorwałem jakieś niepodpisane cudo do polerowania i wypełniania szkła. Więc upuściłem wodę do poziomu poniżej 5cm pod rysą no i wypolerowałem. Teraz ani śladu. No ale... nie wiem jak jest u Ciebie - w każdym razie - szkło jakby miało pęknąć to już by pękło - szkło nie myśli i się nie zastanawia - jak ma pęknąć to by pękło, a jak Ci rysa przeszkadza to załatw sobie taki preparat, albo pogadaj z firmą do usuwania odprysków z szyb samochodowych.

Pozdro
fr0t

pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 20, 2012, 21:13:22 »

Ja też mam parę rysek takich jakich Ty masz. I nic się nie dzieje. No poza tym, że nie ładnie to wygląda... Ale tak nie masz co się martwić.  Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: