Ewentualnie można sprawdzić miejsca, gdzie firmy, sklepy itp. legalizują gaśnice-każdy musi je mieć i każdy musi regularnie legalizować, a zwykle firmy legalizujące zajmują się też nabijaniem butli.
No u mnie w okolicy legalizacją zajmuje się straż pożarna, ale już niestety u nich byłem i nie ma opcji napełnienia butli (oczywiście ważnej, zalegalizowanej), co do barów to już też tak kombinowałem i niestety lipa - przepisy przepisami i takie tam, nikt nie chce szefowi podpaść i ryzykować utratą pracy. Oczywiście mogę tutaj kupić pełną butlę z CO2 na brytyjskim ebayu bez problemu z dostawą no ale nie będe miał jej gdzie później napełnić. Więc i tak i tak jestem w kropce - dlatego założyłem ten wątek by się dowiedzieć jak wygląda sprawa transportu pełnej butli przez granicę - zwłaszcza na promie lub w tunelu. Mógłbym ryzykować, bo jak do tąd po 6 razach ani razu mnie nie kontrolowali, ale zawsze może być ten pierwszy raz i będe miał ciepło. No chybaże nie ma z tym żadnego problemu i jest to w pełni dozwolone... ale wątpie :/