Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « rak i roslinki - ogień i woda :((
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rak i roslinki - ogień i woda :((  (Przeczytany 3497 razy)
KOZIOLINI
Gość
« : Maj 10, 2005, 16:42:15 »

wie ktos co mozna zrobic azeby raki mi nie zjadały roślinek dziś sobie kupiłem trzy przepiękne zabienice ale boje sie je włozyc do akwa (ostatni jak tak zrobiłem to zostały tylko korzonki Sad  )
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Maj 10, 2005, 16:58:22 »

Wsadzić w butelke a potem ją czyścić żeby się glony nie rozrosły.
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #2 : Maj 10, 2005, 17:17:53 »

odpada Sad ja wsadze trzy buetki do akwa to nie bedzie juz na nic miejsca gdzies czytałem ze trz je dokarmiać sałatąale nie wiem jak w praktyce
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Maj 10, 2005, 18:53:46 »

Ja tam karmię ochotkami, ślimakami, tabletkami roślinnymi i jest dobrze, moje roślin nie żrą jakoś
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2005, 19:55:28 »

a jakie dokładnie są to tabletki roślinne (podaj nazwe bo chyba kupie)
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Maj 10, 2005, 20:35:27 »

Vitabin czy jakoś tak :wink: Ale nie gwarantuje że Tobie też nie będą żreć roślin, bo w akwa w którym trzymam raki jest tylko moczarka, jakaś trawa i salwinia.
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #6 : Maj 12, 2005, 19:07:22 »

kupiłem te tabletki a sir michaelu czym te karmisz swoje raki bo dieta moich to tak pokarm wontrobowy w granulkach, płatki wieloskładnikowe no i do tego vitabin    Tongue  Cheesy
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Maj 12, 2005, 19:45:49 »

To to :wink:

Raki karmię tymi właśnie tabletkami, a także ochotką (zarówno żywą i mrożoną), ślimakami wodnymi i dżdżownicami (z tym trzeba trochę uważać, bo raz wrzuciłem, pokręciła się i bach w żwir - rak próbował ją schwytać ale się wyślizneła, wyszła dopiero w nocy)
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #8 : Maj 12, 2005, 20:38:14 »

a ja dzis widziałem specjalistyczny pokarm dla raków o ile dobrze pamientam to z tery ale cena mnie zszokowała 20zł
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Maj 13, 2005, 14:22:52 »

Tak więc ja zamiast takich udziwnień daję to co tam jest w środku tylko osobno :wink:
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #10 : Maj 17, 2005, 16:50:44 »

no właśnie mam taki problem
bo do zoologicznego przywieźli takie ładne raczki i nawed spore tylko po 13 zł. i mi sie spodobały no ale czy one będo pasowały do holendra :?:
z tego co tu czytam to chyba nici z moich planów
co o tym myślicie.
Podobno glonojady też żrą rośliny ale ja je dokarmiam i nic sie nie dzieje

A czy może moge je wsadzić do narybku dania pręgowanego :?: (45litrów)

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #11 : Maj 18, 2005, 21:28:56 »

hura nareszczie juz nie zrą roslinek i to wszystko dzięki tym tabletkom VITABIN polecam wszyskim którzy maja raki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: