Konstruktor88 zapraszam do podobnego wątku gdzie i ja zaczynałem przygodę z EI.
http://www.akwarium.net.pl/forum/rosliny-akwarystyczne/przygotowanie-do-ei-pare-pytan/Tomes dobrze Ci radzi początki są skomplikowane ale tylko na początku

tak jak Thomes napisał Co2 to podstawa a ja dodam także, że co2 i oświetlenie to priorytet do zabawy z nawożeniem zaczynaj małymi dawkami ja zacząłem pełnymi i zrobiłem błąd lej i obserwuj

pawelniemiec1
ad1.
wg mnie mikro +makro wystarczy ja dodawałem EC ale nie widziałem różnicy na początku pomagałem sobie EC w pozbyciu się glonów które niestety miałem ohh te początki :/
ad.2
to pytanie do tomasa więc czekaj na odpowiedz ja mój plan mam taki:
pon - mikro
wt - makro
śr - mikro
czw - makro
pt - pauza
sob - pauza
nd - podmiana 50% procent wody i makro dodam że podmiana w EI jest bardzo ważna
ad.3
krewetki red cherry brak jakikolwiek symptomów poza tym, że moje pielegniczki na ne polują

krewetki amano brak symptomów ostatnio 3 mi padły z 10 ale po prostu chyba je zagłodziłem dziś kupiłem spiruline w tabletkach bo w akwarium brak glonów :/
wrażliwe otoski żyją już ponad rok jak i krewetki

przy EI rośliny szybkorosnące to katorga obecnie im wolniej rosnąca roślina tym lepiej mnie denerwowało ciągłe ich przycinanie ale dojdziesz kiedyś do tego
Ps.dodam że tyczy się to metody EI i zamiast tego co podałeś w linku na allegro kupiłbym sole osobno i nie dubluj pytań bo przecież w innym Twoim wątku Thomas Ci już na niektóre odpisał