Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: jak przygotowac korzen  (Przeczytany 7717 razy)
zaba
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Sierpień 05, 2009, 22:26:21 »

1975maniek,jaki jest twój korzen?Mój nie jest zbyt gładki po namoczeniu wórki trochę sypią,czy można taki korzen włoży do akwa?Bo mam welony one by poskubały korzen i boje ze im zaszkodzi. Cry
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Sierpień 06, 2009, 07:58:54 »

1975maniek,jaki jest twój korzen?Mój nie jest zbyt gładki po namoczeniu wórki trochę sypią,czy można taki korzen włoży do akwa?Bo mam welony one by poskubały korzen i boje ze im zaszkodzi. Cry

Napewno zaszkodzi im mniej niz trzymanie ich razem ze zbrojnikami w 25l. Wściekły Skoro sie o nie podobno martwisz to dlaczego je tak meczysz?

Korzenie ktore ja kupowalam zawsze byly juz zpreparowane. Wystarczy umyc.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 08:18:55 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
zaba
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Sierpień 06, 2009, 09:03:51 »

Dzieki za uwage,zauwazyłam ze tu na forum jesli ktoś ma mniejsze akwa niż 60l to od razu jest krytykowany! Moje akwa nie wyglada na ciasne,bo sa tylko 2 welony parka i 2 male glonojady,gdy glonojady urosną to je odam znajomemu ktory ma az 200l akwa!W moje akwa mam tak urzadzane ze dekoracje sa małe zeby nie zajmowały miejcia do pływania!Oraz nie stac mi na wielkie akwa!
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Sierpień 06, 2009, 09:31:32 »

Jak sie ma malenkie akwa to sie kupuje malenkie rybki, a nie gigantycznego karasia, ktory rosnie do 30cm i wszystko jest wtedy ok. Zobacz sobie ile to jest przynajmniej 10cm i wyobraz jak takie dwie rybki moga plywac w czyms takim. Mam nadzieje, ze zlote rybki nie trafia za kilka miesiecy do jeziorka czy do wanny.
Wiele osób an forum ma zbiorniki 20l-30l i trzyma tam np. krewetki czy bojownika i sa chwaleni.
Pozdrawiam!

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
zaba
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Sierpień 06, 2009, 09:52:35 »

Jak welony stanią gigatyczne,to je odam,lub moze kiedys będzie stac mi na wieksze akwarium.Pozdrowienia!
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Sierpień 06, 2009, 15:09:53 »

Dzieki za uwage,zauwazyłam ze tu na forum jesli ktoś ma mniejsze akwa niż 60l to od razu jest krytykowany! Moje akwa nie wyglada na ciasne,bo sa tylko 2 welony parka i 2 male glonojady,gdy glonojady urosną to je odam znajomemu ktory ma az 200l akwa!W moje akwa mam tak urzadzane ze dekoracje sa małe zeby nie zajmowały miejcia do pływania!Oraz nie stac mi na wielkie akwa!

Krytykowany od razu?Wcale nie! Tylko jeżel nie zapewnia rybom DOSTATECZNYCH warunków stworzeniom które hodujesz a naprawdę poczytaj jeszcze troche o welonkach  Roll Eyes POzdrawiam Dilayla  papa

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Sierpień 06, 2009, 22:00:52 »

Jeżeli kupiłeś w sklepie to go umyj i włóż do akwarium (korzeń kupiony w sklepie zoologicznym jest w kolorze ciemny brąz i nie ma na nim pozostałości np ziemi). Jeżeli natomiast nie jesteś pewien to wrzuć do garnka i wygotuj ze szczyptą soli.
koper112
Stały użytkownik

אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל

« Odpowiedz #22 : Sierpień 07, 2009, 20:55:20 »

Jak welony stanią gigatyczne,to je odam,lub moze kiedys będzie stac mi na wieksze akwarium.Pozdrowienia!
jak poszukasz to zobaczysz że tu na forum 60-kę można zajebiście urządzić.

mario24
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Sierpień 08, 2009, 13:41:57 »

Korzeń najlepiej jest wygotować , ale jest jedno ale ,wygotować to sobie można ale korzonek do akwarium 25l-50 l. Weź bądź mądry i wygotuj duźy korzeń. Trzeba by było mieć chyba jakiś kocioł. Ja zakupione duże korzenie w sklepach zoologicznych płuczę pod kranem, pożniej wyparzam wrządkiem  z dodatkiem soli, a na koniec znów płuczę i zawsze jest wszystko ok. Co do tego co piszą  albo mówia w sklepach to ostatnio kupiłem żwirek, gdzie na opakowaniu było napisane - wielokrotnie płukany. Oczywiście zrobiłem to sam jeszcze raz  i okazało sie ze woda po pierwszym płukaniu zrobiła sie ciemno brązowa , więc to co jet napisane nalezy traktowac z przymrużeniem oka
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: