Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Jakie pielęgnice mógłbym trzymać w akwarium o pojemności 112l?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie pielęgnice mógłbym trzymać w akwarium o pojemności 112l?  (Przeczytany 4150 razy)
kubapl667
Nowy
*

« : Maj 29, 2011, 17:10:32 »

Jakie pielęgnice mogę trzymać w akwarium 112l?Morze mi doradzicie bo chce sobie kupić akwarium 112l ,żeby móc trzymać większe rybo bo w obecnej chwili mam akwarium 60l i nie mogę trzymać większych pielęgnic np.pawiooka .A zanim kupe akwarium muszę wiedzieć jakie ryby w nim trzymać.

Sorka za błędy  Sad
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2011, 20:59:34 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2011, 18:56:17 »

Po pierwsze pielegnica pawiooka odpada minimum to 240l dla dobranej pary ale zaleca się większe jak już to para pielęgnic zeber albo może jakieś pielegniczki np kakadu lub ramirezy ? tylko ze kakadu jak już to harem  jeden samiec na dwie lub trzy samiczki
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2011, 19:41:41 »

do 112l pielęgniczki są najlepszym rozwiązaniem - i tu masz szerokie pole manewru, warto by pomysleć o gatunku haremowym, litraż ten jest też często podawany jako minimum dla pary mniejszych pielęgnic amerykańskich - jak sajki, zebry, niektóre akary, thorichtys - choć jest to imho absolutne minimum. Pawice jak było wcześniej odpadają, czy coś oprócz nich Ci się jeszcze podoba?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: