|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 07, 2011, 22:54:10 » |
|
wiem jak wygląda rogatek i wiem tez jak wygląda wywłócznik kłosowy bo widziałem jedno i drugie nie raz np w bagnie  to twoje to wywłócznik porównaj sobie listki, na zdjeciu poniżej masz wywłócznika kłosowego  co do twojego zapytania w pierwszym poście o nazwy na tym zdjeciu http://s2.ifotos.pl/img/nowe-akwa_hnwqshr.jpg1 ludwigia repens 3 echinodorus tenellus ( o ile o trawke tam chodzi)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 22:59:22 wysłane przez Pethro »
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 08, 2011, 08:17:45 » |
|
Tą mniejszą roślinkę zabrałem z stawu (oczywiście opłukałem ją przed włożeniem do akwarium). Więc może być to jakiś rogatek  W numerze trzy chodzi o trawkę, więc się wszystko zgadza. Dzięki wielkie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich! Mateusz D.
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 09, 2011, 18:55:48 » |
|
Przepraszam za post pod postem. Świeżo po zalaniu. Dokupiłem kilka roślinek i kilka rybek, niestety bez rybie u mnie nadal trwa  .  Dokupiłem ostatniego Kirysa Pstrego, i cztery Zwinniki, nie wiem czy dokonałem dobrego wyboru, ale raczej tak. Mchu jak nie było tak nie ma, ale już pan w zoologicznym mi zamówił także pozostało mi Tylko czekać. Mam pytanko, po ilu godzinach/dniach/tygodniach mogę wpuścić do akwarium ryby ?? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stachurybka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 09, 2011, 23:04:37 » |
|
Wpuszczać możesz jak zamknie się cykl azotowy, jak no2 będzie najlepiej 0, Może to potrwać 2-3 tygodnie. Jeśli dodasz bakterii, możesz po jakimś tygodniu ochotnika/kamikaze wpuścić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 13, 2011, 12:20:37 » |
|
W akwarium powoli się zmienia. Tylko coś nie chce mi się przyjąć ta roślinka po lewej [brązowa] nie wiem co jest grane, jest bardzo delikatna. Opadła mi już na maksa chyba już wyrzucę, a w jej miejsce dam te zielone coś podobne do rogatka?? Trawka też powoli rośnie, Ludwigia również, i ten anubias wypuszcza nowe listki.
Rybki już chyba wpuszczę kilka dni pływają tam dwa gupiki, zwinniki i nic im nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 18, 2011, 11:30:22 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2011, 11:37:28 wysłane przez MatiQ »
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 20, 2011, 02:17:05 » |
|
może to zielony nalot na szybie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #38 : Maj 20, 2011, 11:11:31 » |
|
Nie mam pojęcia, a jak się tego pozbyć? Może jest to zwyczajny glon? i wystarczy jakoś ścierką przejechać i po sprawie ?
Pojawia mi się też ten nalot na kamieniach, nie wiem co robić. Światło świeci się od 7 do 13, i później od 17 do 20.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #40 : Maj 28, 2011, 12:40:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #41 : Maj 28, 2011, 12:46:38 » |
|
No i się nasadziło roślinek widzę  Będę zerkać na fotki z aktualizacji jak ci trawsko rośnie  bo też umieściłem takowe u siebie w krewetkarium i ciekaw jestem jak będzie rosnąć  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MatiQ
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #42 : Maj 28, 2011, 15:22:32 » |
|
Trochę się nasadziło i mam nadzieję, że coś z tego wyrośnie  Tak samo jak Ludwigie rozsadziłem i rośnie, aż miło  Mógłbyś podać linka do Twojego akwarium? Jakoś nie mogę znaleźć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE