Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « CZYM karmic narybek ? Czy ten SKALAR bedzie składał ikre ??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CZYM karmic narybek ? Czy ten SKALAR bedzie składał ikre ??  (Przeczytany 6842 razy)
ewciarzek
Zainteresowany
**

-.-"

« : Maj 03, 2011, 15:58:58 »

Hej mam pytanie bo od wczoraj jeden ze skalarów oczyszcza lisc na poczatku jeden  liść a teraz to podplywa i kazdy po koleji nawet wziela sie za grzalke i inny jej troche pomaga  a to foty bo wystaje jej takie cos czytalam ze to jak ma skladac ikre ale ja juz sama nie wiem bo ile moze trwac takie cos zanim zlozy ?

« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 09:07:44 wysłane przez ewciarzek » Zapisane
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2011, 16:18:36 »

Prawdopodobnie i wygląda na samiczkę.

pozdrawiam
asmi
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2011, 16:25:23 »

gratulacje! Good !

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
ewciarzek
Zainteresowany
**

-.-"

« Odpowiedz #3 : Maj 03, 2011, 18:34:24 »

niedziekuje zeby niezapeszyc ;p hehe 

A wiec skalar zaczol skladac ikre ;]  ale jest znow problem bo sa 2 samce jeden niby tak ja bronil wczesniej i bil sie z tamtym a teraz jak ona rodzi  to zaden z nich nie zapladnia tych jajeczek stoja jak slupy . Bo zabardzo nie wim samiec powinien za samica isc co nie czy moze byc tak ze samica zniesie juz wszystko a dopiero samiec zacznie zapladniac ??
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 03, 2011, 22:24:30 »

za 1szym podejsciem czesto nie wychodzi
moje ostatnie dopiero za 3cim razem zaskoczyly i mialem po nich mnostwo narynku

Kris
ewciarzek
Zainteresowany
**

-.-"

« Odpowiedz #5 : Maj 04, 2011, 09:11:47 »

mam pytanie bo przeczytalam ze najlepiej bedzie jak bedzie sie karmilo narybek tym ----->  http://allegro.pl/tropical-artemia-do-samodzielnej-hodowli-i1593412917.html

i tam pisze ze w litzre wody wsypas sol itp i ze tam sie z tego jedzeia wylegna te robaczki tak ?? czy zle zrozumialam ?

po tym wylegu bedzie cos takiego plywac  http://www.ambystoma.de/html/futtertiere/images/artemia_harvest.jpg           ??

i ja mam te robaczki odlowic i dac skalarom ??

AAA jeszcze jedno przeczytalam gdzies ze gosciu karmil narybek woda z kaluzy tak w miare czysta czy to moze byc prawda a jak tak to czy nadala by sie woda ze studni??
moroboro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Maj 08, 2011, 21:25:35 »

za 1szym podejsciem czesto nie wychodzi
moje ostatnie dopiero za 3cim razem zaskoczyly i mialem po nich mnostwo narynku
Kilka dni temu moje skalary wyczyściły kawał szyby, potem samiczka złożyła ikrę, którą samiec pieczołowicie zapładniał. Niestety rano po ikrze nie było śladu. Ryby młode więc może w przyszłości coś się zmieni. Mam nadzieję, że nie zatraciły zupełnie odruchów opieki nad ikrą. Życzę Ci wytrwałości i sukcesów.
Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Maj 08, 2011, 21:37:39 »

Co do karmienia to to się nada

http://allegro.pl/nicienie-mikro-wegorki-pokarm-dla-narybku-i1588751931.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: