Ja osobiście jestem zwolennikiem jednogatunkowych obsad w takich małych baniakach... Ale to jest kwestia indywidualna.
Jeśli ja wpuszczałbym tam ryby to pewnie z pośród tych gatunków:
- Razbora Klinowa x 10/12
- Drobnoustek Beckforda x 8/10
- Kardynałek Chiński x 10/12
- Neon Czarny x 10/12
Do tego ewentualnie kilka krewetek.
I do tego co podajesz, to nie można dodać np otosków tak jak kolega ducze napisał? Muszą być jako same w zbiorniku?
(...) Proponuję jako źródło węgla jakiś nawóz węglowy w płynie ("CO2 w płynie" np EasyCarbo).
Obsada jak wyżej kolega napisał, z pielęgniczkami raczej nie poszalejesz. Jedno stadko drobnicy (z 10-12 sztuk) + z 5-6 otosków może być (raczej nie mniej, one bardzo lubią swoje towarzystwo) + krewetki.
Grzałka bez termostatu w obecnych czasach to relikt przeszłości. Kup z termostatem, albo dokup zewnętrzny RT-2 (bodajże z 20pln na allegro).
Jeśli chodzi o CO2 to ja będę miał tą bimbrownie. A co do grzałki - wszystko w swoim czasie, w niedalekiej przyszłości zakupię grzałeczkę z wbudowanym termostatem. Wszystko pokoleji

(...)
Odnośnie CO2 proponowałbym bimbrownie ale w mniejszych butelkach i mniej zacieru zrobić... Chyba, że normalnie 1410 można?
Właśnie. Jak z tym zacierem?
Po co Ci 20kg piaskowca?,pamiętaj że że te kamienie bardzo zatwardzają wodę i nie nadają się do każdego biotopu.
w sumie ja już i tak mam twardą wodę ;/