Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « 72L akwarium nowo zakladane ile neonek
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 72L akwarium nowo zakladane ile neonek  (Przeczytany 2804 razy)
nammkha
Nowy
*

« : Kwiecień 09, 2011, 12:44:52 »

Witam,

Mam zamiar zalozyc akwarium 72 litrowe, ile neow inessa i czarnych mozna w nim hodowac? Akwarium chce zalozyc bo mam w pracy (nieodpowiedzialny szef) 2 neony po jednym z kazdego gatunku i chce im stworzyc normalne warunki do zycia, wiem ze to rybka stadna itp itp. moje pytanie jest o to czy te dwa gatunki musza stworzyc osobne lawice, czy moga sie polaczyc w jedną z tego co widze to chyba za soba nie przepadaja - inessa goni tego czarnego, ale i tak sie trzymaja razem.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2011, 20:32:44 »

Jeśli są 2 neony to wiadomo, że mogą być między nimi ekscesy. To są ryby stadne i we dwójkę mogą szaleć.
Mówisz, że chcesz mieć gatunek neona czarnego i innesa. W takim razie chyba najlepsze zestawienie to:
9x neon innesa
9x neon czarny

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 11, 2011, 09:58:42 »

Jeśli są 2 neony to wiadomo, że mogą być między nimi ekscesy. To są ryby stadne i we dwójkę mogą szaleć.
Mówisz, że chcesz mieć gatunek neona czarnego i innesa. W takim razie chyba najlepsze zestawienie to:
9x neon innesa
9x neon czarny

nie wiem skąd Ty bierzesz te przeliczniki, ale Twoje propozycje ilościowe ryb są bardzo interesujące.

na tym litrażu na pewno będą się mieszać te dwa stada i gwarantuję Ci, że nie będzie problemów z domniemaną agresją czy czymkolwiek innym miedzy tymi dwoma gatunkami Good !

8317910

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2011, 15:59:56 »

nie wiem skąd Ty bierzesz te przeliczniki, ale Twoje propozycje ilościowe ryb są bardzo interesujące.

To miał być sarkazm  Huh Roll Eyes
Średnio przyjmuję, że 1cm/1L, ale potem uwzględniam czy są to ryby wysokie typu skalary czy terytorialne itd. Jeśli, źle doradziłem to proszę mnie poprawić. Nie jestem z gatunku tych, którzy uważają, że są nieomylni.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

akwamaniak89
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 11, 2011, 17:03:17 »

tez mysle ze okolo 10 innesa i 10 czarnych

Moje 112   Wink

Uploaded with ImageShack.us
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 11, 2011, 22:22:36 »

To miał być sarkazm  Huh Roll Eyes
Średnio przyjmuję, że 1cm/1L, ale potem uwzględniam czy są to ryby wysokie typu skalary czy terytorialne itd. Jeśli, źle doradziłem to proszę mnie poprawić. Nie jestem z gatunku tych, którzy uważają, że są nieomylni.

chodzi o to, że nie napiszesz standardowo 10szt, ale piszesz 9 Roll Eyes to ma być jakiś sposób wyróżnienia się?

A ten przelicznik 1cm na 1litr to można sobie w buty wsadzić.. taka rada - nie używaj tego Good ! i nie odbieraj każdego zwrócenia uwagi jako atak na Twoją osobę papa

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: