Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: lyrog 112l Pierwsze akwarium.  (Przeczytany 6426 razy)
lyrog
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 09, 2011, 10:50:14 »

Witam!
Wczoraj zmieniłem szafkę i dołożyłem nowy korzeń:)dzisiaj złoże zamówienie na roślinki i chyba powinno być ok.Mam tylko takie pytanie- jak zakładałem bimbrownie to z tego co czytałem ma chodzić do 3 tyg, jednak u Mnie już nie chodzi po 5 dniach:/zrobiłem błąd przy produkcji zacieru??Mam jeszcze prośbę -mógłby ktoś Mi doradzić jakieś lepsze światło? z nastawieniem na rośliny,bo podobają Mi się rośliniaki:)chce mieć busz w akwa:))
Pozdrawiam!

lyrog
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Maj 02, 2011, 23:38:25 »

Witam po długiej przerwie:)
Mam wiele pytań odnośnie zbiornika i mam nadzieje że ktoś Mi pomoże:)
Na początku wstawie zdjęcia jak zbiornik wyglądał..

tak wyglądał po zasadzeniu nowych roślinek..

potem wpuściłem neonki które prawie umarły (długa historia) ale szybko naprawiłem swój błąd i przeżyły, jednak po paru tyg zachorowały na ospe:/ 4 dzień mam temp 3o stopni i cały czas napowietrzam ale nie widzę zmian (nie lecze ich żadnym preparatem)..wyczytałem że podniesienie temp czasami wystarcza..

przed chwilą przyszedłem do domu a tu w moim akwa pływają 4 nowe ryby:))(na urodziny-prezent).No i teraz tak - nie wiem co ta za ryby bo ich nie znalazłem w książce, ten kto mi je kupił za bardzo się nie zna:/sprawa wygląda tak-na akwa jest dalej 30 stopni więc nie wiem czy im to nie zaszkodzi,w akwa są neonki i z tego co zauważyłem boją się ich, jak na te akwa są całkiem duże(nie wiem czy to dobrze) i podjadają bardzo roślinki i coś co rośnie na korzeniu (chyba glony)...niżej załączam zdjęcia

tą rybę mam od początku akwa i też nie wiem jaki to gatunek:/

na koniec mam jeszcze jedno pytanie-po kupieniu roślinek było wszystko ok ale po jakimś czasie ich dolna część zaczęła tak jakby gnić i tracić kolor, o co chodzi?nawoziłem raz na tydzień sera florena.tak to wygląda..

i na sam koniec końców chce pokazać jak roślinki urosły w 3,5 tyg

czekam na odpowiedzi na pytania i pomoc.wielkie dzięki!!

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #17 : Maj 03, 2011, 00:38:37 »

Witam
Ta biała to tetra albinos.
W pierwszych miesiącach prowadzenia akwarium przechodziłem problem tego, że wspaniałomyślna rodzina chciała mi sprawić radość prezentując rybki z różnych okazji. Taką sprawę trzeba szybko wyjaśnić z potencjalnymi darczyńcami bo to źródło samych problemów. 
Zacznij od tego jaką chcesz mieć obsadę i podąż w kierunku wcielenia tego planu w życie.

Pozdrawiam, R.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2011, 00:41:59 wysłane przez rodia » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: