Witam po długiej przerwie:)
Mam wiele pytań odnośnie zbiornika i mam nadzieje że ktoś Mi pomoże:)
Na początku wstawie zdjęcia jak zbiornik wyglądał..
tak wyglądał po zasadzeniu nowych roślinek..

potem wpuściłem neonki które prawie umarły (długa historia) ale szybko naprawiłem swój błąd i przeżyły, jednak po paru tyg zachorowały na ospe:/ 4 dzień mam temp 3o stopni i cały czas napowietrzam ale nie widzę zmian (nie lecze ich żadnym preparatem)..wyczytałem że podniesienie temp czasami wystarcza..

przed chwilą przyszedłem do domu a tu w moim akwa pływają 4 nowe ryby:))(na urodziny-prezent).No i teraz tak - nie wiem co ta za ryby bo ich nie znalazłem w książce, ten kto mi je kupił za bardzo się nie zna:/sprawa wygląda tak-na akwa jest dalej 30 stopni więc nie wiem czy im to nie zaszkodzi,w akwa są neonki i z tego co zauważyłem boją się ich, jak na te akwa są całkiem duże(nie wiem czy to dobrze) i podjadają bardzo roślinki i coś co rośnie na korzeniu (chyba glony)...niżej załączam zdjęcia

tą rybę mam od początku akwa i też nie wiem jaki to gatunek:/

na koniec mam jeszcze jedno pytanie-po kupieniu roślinek było wszystko ok ale po jakimś czasie ich dolna część zaczęła tak jakby gnić i tracić kolor, o co chodzi?nawoziłem raz na tydzień sera florena.tak to wygląda..

i na sam koniec końców chce pokazać jak roślinki urosły w 3,5 tyg

czekam na odpowiedzi na pytania i pomoc.wielkie dzięki!!