vento stan twojego didiplisa i rotali nie jest zachwycający ( kolor) gdybyś odciążył nawożenie słupa wody a wspomógł się żyznym podłożem miałbyś lepsze efekty. Ostatnio na nowo odkrywam nawożenie przez podłoże i efekty są zachęcające

tobie też radzę spróbować, akurat rozładował mi sie aparat ale mam porównanie na fotkach jak wyglądały moje rotalki przed podaniem kapsułek i jak wyglądają po..
Didiplis niestety nigdy mi się nie wybarwił, choć sam siebie usprawiedliwiam tym, że trzymałem go zawsze na niskim poziomie. Obserwując zbiorniki 'zawodowców' z tą rośliną widziałem, że wybarwia się zazwyczaj pod taflą wody, a ja nigdy nie puściłem go wyżej niż na 15cm. Rotala zaś bywała dużo bardziej wybarwiona-nie wiem co teraz zrobiłem źle.
Konstruktorowi chciałem jednak udowodnić, że i na bazalcie zielsko rośnie, bo sprzedawca w sklepie wpierał mu, że to niemożliwe. Gdyby autor wpisał tu, że słyszał, że na bazalcie słabiej wybarwiają się niektóre czerwone rośliny, nie wtrącałbym się

A swoją drogą, właśnie wywróciłem zbiornik do góry... korzeniami, zmieniłem 'aranż' i podjąłem pierwszą próbę z kapsułkami ferki (podłoże zostało stare). Jakich Ty używasz?
pozdr