Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Syjamskie Gupiki  (Przeczytany 1702 razy)
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« : Luty 10, 2011, 00:35:43 »

Witam, odebrałem dzisiaj poród mojej samiczki  Afro
ale mam taki problem, urodziło mi się 17 małych zwykłych normalnych i chyba wszystkie są zdrowe, dwa jajka ikry z brzucha Shocked jedno prawie rozwinięte juz oczy były uformowane  Sad i dwa jeszcze inne  Roll Eyes Nie mam aparatu dobrego a z tel kiepskie zdjęcia są bo bym przesłał, ale jedna urodziła się z dwoma głowami, i nastepna to właściwie dwie złączone brzuchami. ta pierwsza najmniej sie rusza i nie wiem, czy mam jakoś specjalnie się nimi zając czy po prostu trzymac je w pojemniku po lodach(takie prowizoryczne przedszkole) z resztą maluchów, który pływa po powierzchni akwarium??  Huh
Może ktoś miał taki przypadek, co z tym robiliście i czy takie rybcie długo wam żyły??

Pozdrawiam  papa
rafał 999
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2011, 00:58:54 »

Jeżeli urodziły się takie mutanty to wcześniej czy później i tak zdechną a jeżeli nie to na pewno nie będą ozdobą twojego akwarium a więc nie przejmuj się nimi bo następne porody będą może bardziej udane Powodem tego może być zbyt bliskie pokrewieństwo rodziców lub złe warunki w jakich była trzymana twoja rybka albo przeżyła zbyt dużo stresu w czasie ciąży
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 10, 2011, 10:29:30 »

rzeczywiście może byc to problem pokrewieństwa, w niektórych zoologicznych mozna spotkac pary z tego samego porodu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: