jak na 63l to za malo swiatla jezeli chcesz miec ladne i zdrowe rosliny, no chyba ze wybierzesz same ciemno lubne np anubiasy to jak najbardziej wystarczy. Jezeli bardziej wymagajace to polecam kolejna rurke dorzucic i miec te 0.5W/l
sprawe filtra to bym rozwiazal w bardzo prosty sposob, jezeli masz 4 wklady to:
1 gabka
2 wata
3 biobale
4 ceramika
a jezeli masz 3 wklady to po prostu wata oprocz gabki. Z doswiadczenia wiem po mojej ex700 ze gabka nie wychwyci drobnych zanieczyszczen i tylko lata to w obiegu od akwa do filtra i tak w kolko.
A jesli chodzi o wate to ja nie sadze abys musial cudowac z czyms firmowym, wystarczy zwykla wata ktora mozna dostac rowniez w zoologu za mniej niz 2zl? Tylko wtedy musisz czyscic taki filtr jakos co miesiac bo to co osiadzie na wacie zacznie pozniej gnic, wydzielac amoniak no i lipa z utrzymaniem parametrow bedzie bo zamiast niwelowac azotany, azotyny etc to bedzie je wydzielal.
napowietrzacz zbedna rzecz, pewnie masz deszczownie ktora w zupelnosci wystarczy, skierujesz wylot na tafle wody i finito. Obsada spoko moim zdaniem.
Ale cos chyba pomyliles wymiary akwarium bo wychodzi kosmicznie duzy baniaczek

Dodam ze ramirezki i neony lubia jak jest ciemniej, dlatego jakies ciemne tlo + ciemny zwir bedzie dla nich jak najlepiej. Nawet mozna sie pokusic o kilka szyszek olchy ale to kwestia uznania, tylko podpowiadam