Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zamek  (Przeczytany 2978 razy)
bartekb
Nowy
*

« : Styczeń 21, 2011, 20:01:33 »

Witam! Mam w moim akwarium 72l zamek ozdobny i już raz wpłyną mi do niego gupik i siedział przez 2 dni. Podnosiłem ten zamek szukając go a on i tak nie umiał wypłynąć. Ten najmniejsze wieżyczki zakleiłem już sylikonem ale myśle o tym, ażeby zrobić tam jakieś oświetlenie. Jak mógłbym to zrobić?
Myślałem nad takim czymś, ale nie wiem czy nie będzie za mocne?
http://allegro.pl/wodoszczelna-lampka-led-do-akwarium-12v-28mm-i1422897240.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 22:44:55 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 21, 2011, 20:11:16 »

Witam! Mam w moim akwarium 72l zamek ozdobny i już raz wpłyną mi do niego gupik i siedział przez 2 dni. Podnosiłem ten zamek szukając go a on i tak nie umiał wypłynąć. Ten najmniejsze wieżyczki zakleiłem już sylikonem ale myśle o tym, ażeby zrobić tam jakieś oświetlenie. Jak mógłbym to zrobić?

Wywal dziadostwo z baniaka

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Sirius
Zainteresowany
**

Akwarystyka i Bonsai

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2011, 15:49:55 »

Zamek w akwarium.... 100% tandety 0% naturalności. Jak się do tego dorzuci jeszcze plastikowe roślinki to już w ogóle jest jazda  Lips Sealed

Od zawsze zastanawiam się dlaczego niektórzy ludzie ze swoich akwariów robią śmietnik i wrzucają tam zamki, zatopione titaniki, volkswageny garbusy (tak tak widziałem takowe akwaria), jakieś głupawe czaszki...

Akwarystyka jest jak bonsai - wymaga czasu i cierpliwości
lajtowygosc
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 23, 2011, 19:49:41 »

też bym wywalił ten zamek ale skoro chcesz to moim zdaniem tak jak pisałeś silikon tylko akwarystyczny i do dzieła, zaklej te otworki które są małe i mógłby tam utknąć.
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 23, 2011, 21:02:17 »

silikon akwarystyczny-8zł
koszyk eleocharisa z którego można zrobić ładną polankę w miejscu dekoracyjnego (a raczej opszpecającego) zamku-10zł
wybór należy do Ciebie... Wink
pozdr

szakallo
Bywalec

Bo rybka lubi pływać.

« Odpowiedz #5 : Styczeń 23, 2011, 21:43:30 »

No już tak nie najeżdzajcie na chłopaka jego sprawa co mu się podoba
Ja za małolata też miałem zamek w akwarium 60l i w nim wytarły się i odchowały 4 mioty zbrojników niebieskich  Grin
Wiec nie jest to aż takie dziadostwo jak niektórym się wydaje

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: