Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Zbrojnik Niebieski Odmiana Złota
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbrojnik Niebieski Odmiana Złota  (Przeczytany 1778 razy)
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« : Grudzień 08, 2010, 15:21:07 »

Witam ! Dzisiaj patrzę i mam zonka już dawno mi nic nie zdechło a teraz dziś niedawno zdechł mi zbrojnik ... Shocked ... Wczoraj normalnie pływał jeszcze nic na to nie wskazywało ... dokładnie go obejrzałem i na ciele nic nie miał jak żywy tyle że martwy. Jedyne co że miał na grzbiecie taki szare coś jakby mu było widać  to co miał  w środku ... Czy one tak po prostu mają ?

moroboro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2010, 17:22:51 »

Trochę późno, ale dziś przeczytałem: nie mam pojęcia co się przydarzyło Twojemu glonkowi. Napisz jaki był duży i jak długo żył. Rok temu kupiłem sobie dwa, też złote i jeden żyje i ma się świetnie a drugi po jakichś 2 miesiącach zaczął mi chudnąć aż w końcu padł. I do dziś nie wiem co mu się stało. One są faktycznie nieco przezroczyste i widać co nieco co jest w środku, szczególnie od strony podwozia Wink
Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2010, 17:33:33 »

Ze zbrojnikami jest ten kłopot że lubią czasem przeholować z jedzeniem i takie zdrowe ale przejedzone padają. Najczęściej jak padnie coś innego - przyssaja sie do padliny aż całą zjedzą. i klopot gotowy. Dlatego przy zbrojnikach wszelkich należy padlinę natychmiast usuwać.  Chyba że jest ich dużo a inne ryby sa małych rozmiarów.

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: