Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z roślinami  (Przeczytany 1322 razy)
mimii
Nowy
*

« : Listopad 25, 2010, 23:13:48 »

witam jestem akwarystką amatorem pierwsze akwarium zalozylam 6 lat temu wszytsko bylo swietnie rośliny pięknie rosly nie mialam super sprzetu niczym ich nie nawozilam mialam zwykla swietlowke i wszytsko bylo dobrze (musialam wrecz raz w tygodniu uszczykiwac rosliny bo wylazimy mi z akwarium) poki nie wyjechalam na 2 tyg akwarium zostalo przestawione zalegly sie glony i od 2 lat z nimi walcze w koncu zaczelo wszytsko gnic i i co kupie rosline to 3 dni ejst dobrze i pada. łodygi gniją u podstawy liscie opadaja, robia sie w nich przeswity jakies nekrozy czy inne cholerstwo  chyba musze nawiesc potasem ;/ teraz mam zbiornik 60 L nawozę symfonią zlota 6ml na tydzien podloze zwirek warstwa ok 10 cm filtr z napowietrzaczem oswietlernie power glo 15 W, moze za male?;/ jak mialam wieksze to kurcze inwazja glonow byla krasnorostow chyba juz nie wiem co mam robic tyle kasy wydalam na rosliny a wszystko mi pada;/
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #1 : Listopad 26, 2010, 14:50:40 »

Niewłaściwy dział  Smiley
15W na 60l to słabe oświetlenie. A jakie masz rośliny? jak wymagające silnego światła to nic dziwnego że zaczynają gnić.
spojrz jeszcze na wątek Niedobory i nadmiary u roślin w dziale Rośliny.

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: