Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki???  (Przeczytany 4169 razy)
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #15 : Listopad 25, 2010, 20:57:32 »

Marunia dokładnie tak jak andrej napisał parami najlepeiej, samice moga się bic o samca Smiley
To kolejny stereotyp na temat zamienności rybek przydennych z otoskami.
Moje otoski śmigają po całym akwarium i przesiadują na roślinach i korzeniu. Na dnie widuję je sporadycznie jak się uda im coś znaleźć do jedzenia.

A to czemu ? jaki masz litraż zbiornika ? , jak masz 200l. możesz trzymać kiryski i otoski, ale w 112l. po co kiryski, otoski i glonojad ?, wydaje mi się że za dużo by tego było.
Co do Tego stereotypu to uważam, że rybka powinna mieć swoją/ego partnerke/a Smiley

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Listopad 25, 2010, 21:18:47 »

Cytat: theng link=topic=34244.msg304346#msg304346 date=1290714046

[/quote
Moje otoski śmigają po całym akwarium i przesiadują na roślinach i korzeniu. Na dnie widuję je sporadycznie jak się uda im coś znaleźć do jedzenia.

To akurat dla mnie słaby argument. Przebywanie otosków w całej przestrzeni zbiornika nie oznacza jednak, że nie preferują niższych sfer( wiem z własnego doświadczenia)
 Hokejówki też śmigają po całym akwarium, a jednak  większość czasu przebywają  w górnych  partiach i zalicza  się je do ryb strefy przypowierzchniowej.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2010, 21:31:20 wysłane przez emperor » Zapisane

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Listopad 25, 2010, 21:30:48 »

Otoski to nie są ryby przydenne, też mam Otoski i rzadko kiedy widzę, że siedzą na dnie... Cały czas są na szybie, korzeniu oraz roślinach.
Neon-Innesa nikt nie pisał, że w tym zbiorniku ma być "glonojad" jak Ty to nazywasz, Otoski i Kiryski.
Miał być Zbrojnik Niebieski + Kiryski, ALBO Kiryski + Otoski

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Listopad 25, 2010, 21:36:40 »

Ludzie, przydenne nie oznacza ,że siedzą na dnie. Zbrojnika niebieskiego również można zobaczyć na szybach,  roslinach,korzeniach i innych elementach wystroju. Nikt jednak nie nazywa go rybą strefy środkowej.

Pozdrawiam

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Marunia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Listopad 25, 2010, 22:11:33 »

Marunia dokładnie tak jak andrej napisał parami najlepeiej, samice moga się bic o samca Smiley

A to czemu ? jaki masz litraż zbiornika ? , jak masz 200l. możesz trzymać kiryski i otoski, ale w 112l. po co kiryski, otoski i glonojad ?, wydaje mi się że za dużo by tego było.
Co do Tego stereotypu to uważam, że rybka powinna mieć swoją/ego partnerke/a Smiley

Nie zgadzam się, możliwe że inne pielęgniczki powinny być chowane parami, ale nie kakadu. To nie jest tylko moje zdanie. W zależności od charakteru samca jeśli ma np: tylko jedną samicę może ją zamęczyć, a tak swoją agresję rozkłada na kilka Smiley
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #20 : Listopad 25, 2010, 23:26:00 »

Neon-Innesa nikt nie pisał, że w tym zbiorniku ma być "glonojad" jak Ty to nazywasz, Otoski i Kiryski.

Ja podałem przyładową obasdę i wymieniłem tam min. zbrojnika

Nie zgadzam się, możliwe że inne pielęgniczki powinny być chowane parami, ale nie kakadu. To nie jest tylko moje zdanie. W zależności od charakteru samca jeśli ma np: tylko jedną samicę może ją zamęczyć, a tak swoją agresję rozkłada na kilka Smiley

Mi chodziło o Ramirezy a nie o Kakadu Smiley

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: