Aha, a czy spotkaliście się z czymś (nie licząc światła chodzi mi o nawozy), co było by w tym lepsze niż symfonia...?
lepsze w jakim sensie? lepsze w 'produkcji' glonów, czy w efektywnej pomocy przy wzroście i wybarwianiu roślin?

jeśli chodzi o glony, to przedawkowanie potasu w dojrzałym akwarium skutkuje takim wysypem zielonego nalotu na szybie, że po kilku dniach nie widać co jest w środku

Jeśli chodzi o dobrą linię nawozową, to oczywiście technika EI jest najczęściej polecana, jednak wymaga pewnego doświadczenia i na pewno cierpliwości na początku.
Jeśli chodzi o nawozy w płynach:
Znajomy używa pełnej linii ADA i jest strasznie zadowolony-od startu brak jakichkolwiek glonów, wzrost roślin więcej niż wzorowy. Mnie na te nawozy nie stać, więc leję PG macro, micro i classic. Dodaję też potas z soli w dawkach ustalonych na podstawie obserwacji roślin-zwiększam kiedy widzę karłowate stożki wzrostu u rotali. Miałem duuużo przygód z glonami, ale myślę, że to przez brak wiedzy a nie nawozy. IMHO każdy pełnowartościowy nawóz macro i micro będzie dobry, jeśli odpowiednio dobierzesz sposób dozowania i będziesz go systematycznie stosował.
pozdr