Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Drukuj  
Autor Wątek: tasiorek 20l akwarium!  (Przeczytany 26379 razy)
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #90 : Grudzień 01, 2010, 20:56:38 »

Filtracja:

Filtr PAT-mini, firmy AQUAEL
Moc 4W
Wydajność Max. 400l/h

Grzałka:
jest firmy AQUAEL
25W, 240V, 50/60Hz
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 20:59:22 wysłane przez tasiorek » Zapisane

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #91 : Grudzień 01, 2010, 21:00:43 »

mrs
nie jestem tak super aktywny jak ty, i niewiem tak dużo mój kochany expercie.
jakbyś czytał ze zrozumieniem każdy mój post i innych użytkowników, dowiedziałbyś się ze brak mi środków, nie każdy ma tyle pieniędzy ile ty masz, posiadasz.
Krytykujesz mnie że nic ze mnie nie będzie, ale ja się ciebie pytam skąd mam wziąść taką sumę w wieku 14 lat, chcę się powoli usamodzielniać a nie wszystko brać od rodziców.
Co mają Twoje pieniądze do ryb które starasz się trzymać w akwarium?
Nie piszę byś już, teraz, zaraz zmieniał baniak.
Nie masz pieniędzy - spoko, rozumiem.
Dostosuj jednak zwierzęta do litrażu który masz skoro nie możesz zrobić odwrotnie.
Do takiego szkiełka nie nadaje się żadna ryba. Można z tego zrobić piękne krewetkarium a Ty na siłe pchasz tam neony.
Po co?
Czemu tak uparcie pchasz się w ryby skoro nie masz dla nich warunków?
Twoje subiektywne przekonanie co do samopoczucia posiadanych przez Ciebie ryb w takim szkiełku nijak ma się do faktycznych warunków jakie im zapewniasz i ryby w tym szkle z całą pewnością szczęśliwe nie są.

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #92 : Grudzień 01, 2010, 21:11:38 »

ej ale słuchajcie uważnie.. ja chcę i to bardzo się od was czegoś się nauczyć, tylko mi nie dajecie szansy, napisałem że postaram się jak najszybciej, to wy napiszecie że to bezsens i tylko męczysz rybki, do akwarium 54l które leży nie ma: pokrywy, światła a to wychodzi ok. 100zł, niewiem czy filtr jest dobry, grzałka, najpierw kupuje podstawowe rzeczy a potem wyposażenie wewnętrzne typu żwir, rośliny.

Jak mam byc szczery co do pokrywy to wole miec plexi lub szybe i na szybe jakiś stojak z jarzeniówkami niż pokrywe. Nikt cie nie powiedział, że nie daje Cio szansy. Ale lepiej jak oddasz te rybki i kupisz wtedy jak będziesz miał już zrobione akwa, które dojrzeje.

tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #93 : Grudzień 01, 2010, 21:51:55 »

mieliście mi odpowiedzieć czy filtr i grzałka pasują.
byłbym wdzięczny, pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 22:05:15 wysłane przez tasiorek » Zapisane

tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #94 : Grudzień 02, 2010, 19:17:19 »

hallo >>??
i co.

Marunia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #95 : Grudzień 03, 2010, 08:20:42 »

Filtracja:

Filtr PAT-mini, firmy AQUAEL
Moc 4W
Wydajność Max. 400l/h

Grzałka:
jest firmy AQUAEL
25W, 240V, 50/60Hz

Filtr odpada, kup sobie jakiś w miare tani ( jak nie masz kasy ) filtr kaskadowy np FZN 2, grzałka  w zupełności wystarczy.
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #96 : Grudzień 03, 2010, 10:26:24 »

Ta grzałka to musi miec termostat inaczej będzie za dużo podnosic temperaturę.
Wczytałem się w twój wątek i tak stwierdzam, że zanim postawiłeś baniak powinieneś poczytac trochę książek i zapoznac się z tematem ponieważ wiedział byś wtedy że baniak o takich wymiarach ma 20l a nie  40l to po pierwsze. Po drugie mówisz że nie masz kasy i masz 14l słuchaj to nie jest wymówka na tym forum jest dużo dzieci takich jak ty a może i młodszych mają z 12l i jakoś sobie radzą i baniaki ich wyglądają i spełniają dobre warunki życia dla swoich rybek. Sam jak zaczynałem w wieku 11lat nie miałem swojej kasy nie miałem internetu (jak większośc wtedy w Polsce) i czytając przedewszystkim książki wiedziałem co i jak i starałem się nie męczyc ryb tak jak ty.

Jak nie chcesz aby cię nazywali dzieckim neo to czytaj książki komputer to nie wszystko!

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #97 : Grudzień 03, 2010, 14:39:09 »

heh, akwarium dostałem w prezencie i ja go nie wybierałem, dostałem razem z wyposażeniem.

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #98 : Grudzień 03, 2010, 19:53:27 »

heh, akwarium dostałem w prezencie i ja go nie wybierałem, dostałem razem z wyposażeniem.
Więc wykorzystaj go, zrób np. krewetkarium.

kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #99 : Grudzień 03, 2010, 20:38:47 »

Oo, podłączam się do mrs Wink.
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #100 : Grudzień 03, 2010, 20:43:41 »

tylko moi rodzice już się grzecznie mówiąc wkurzają bo jak im powiem że muszę ryby oddać bo to i tamto ...
to oni od razu, nie będę z tobą co chwila do sklepu jeździć żeby brać 20 ryb a potem wszystko oddawać, widzicie z nimi nie da się spokojnie rozmawiać, i tak oddałem 12 ryb do sql.

andrej
Bywalec

« Odpowiedz #101 : Grudzień 03, 2010, 21:04:57 »

Dostęp do internetu miałeś na pewno przed kupnem "20 ryb". Więc trzeba było sprawdzić na internecie jakie są wymagania rybek i dopiero wtedy jechać do zoologicznego i ew. coś kupić. Wink
A nie możesz sam pojechać autobusem do zoologicznego ?
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #102 : Grudzień 03, 2010, 21:13:08 »

nie mam czasu, narazie całe życie na speedzie  Grin
jak znajdę troszkę czasu, to coś próbuję utargować z rodzicami  Tongue
a kupiłem tak dużo ryb bo byłem zafascynowany i wydawało mi się pusto, a lubię na czymś zawiesić oko  Cool

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #103 : Grudzień 03, 2010, 21:27:08 »

a kupiłem tak dużo ryb bo byłem zafascynowany i wydawało mi się pusto, a lubię na czymś zawiesić oko
mało nie oznacza pusto !! mi tak samo się wydawało że (np. biotop Rio Orinoco uzytkownika mrs:)) jest tam pusto bo np. brak roślin, ale jak patrze na podobne biotopy do jego akwa to coraz bardziej mi się to zaczyna podobać to i planuj ewłaśnie mieć taki biotop bez roślin.

tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #104 : Grudzień 03, 2010, 21:35:46 »

nie chodzi o rośliny, tylko o ryby, lubię jak pływają sobie po całym akwarium.

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Drukuj  

Skocz do: