|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 31, 2010, 13:03:39 » |
|
Już wiem co to za rybki, może będzie teraz łatwiej dokupić dla nich towarzystwo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 31, 2010, 13:26:23 » |
|
ja kupowałem te rybcie w Bydgoszczy pod nazwą Bystrzyk Karlik po 2,2 zł/szt. jakieś pół roku temu, ale ostatnio nie widzę ich już w moim sklepie. Dochowałem się nawet młodych ale przeżyła tylko jedna sztuka z uwagi na towarzystwo ramirezek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 31, 2010, 13:43:26 » |
|
Ile zapłaciłeś za to opti 160l?, teraz dopiero zauważyłem z opisu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 31, 2010, 16:43:07 » |
|
juz nie pamietam dokładnie ale trafiłem na promocje u szklarza bo mu zostały kawałki szkła z innego akwarium  wyszło cos koło 260 zł boki i tył ze zwykłego float
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 16:45:23 wysłane przez Pethro »
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 31, 2010, 16:50:11 » |
|
ja kupowałem te rybcie w Bydgoszczy pod nazwą Bystrzyk Karlik po 2,2 zł/szt. jakieś pół roku temu, ale ostatnio nie widzę ich już w moim sklepie. Dochowałem się nawet młodych ale przeżyła tylko jedna sztuka z uwagi na towarzystwo ramirezek.
ja je kupowałem po 5 zł/szt  też mam ten problem że już ich nie widuję w sklepach w moim mieście  facet miał mi sprowadzic te rybki i furcatusy a zamiast tego chciał mi wcisnąć gertrudy i jakies małe brzanki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shogun4
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2011, 12:03:57 » |
|
Bardzo ładnie. Tak a propos tego pełzacza, to nie wiem gdzie mógłby tu pasować. To jest dosyć masywna roślina i nie wiem jakby się wpasowała w tą delikatną kompozycję. Bez wysokich zarośli jest ładniej. Jak dla mnie baniaczek kompletny i chyba nie warto go przekombinować  (Jak bardzo chcesz czerwone to Echinodorus Tenellus może być rozwiązaniem. Z tym, że jeszcze jej nie rozgryzłem, raz się robi czerwona i innym razem brunatno-zielona i nie wiem od czego to zależy. Ty masz CO2 więc można przypuszczać, że wybarwiłaby się na czerwono bez problemu.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 04, 2011, 13:47:04 » |
|
zielona bańka juz mi sie opatrzyła, wczoraj zamówiłem kilka rotal i ludwigii  już mi brakuje ciachania nożyczkami w akwarium zachciało mi się typowej landrynki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 04, 2011, 14:05:03 » |
|
Fajna bańka Pethro. Jeśli idzie "pod nóż" to szczerze Ci powiem - trochę szkoda, bo aranż fajny i zielsko świetnie rozrośnięte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 04, 2011, 18:21:19 » |
|
a tak akwarium wyglądało po dołożeniu skałek  andrzej72 to co widac na fotkach to już historia, teraz kluje sie cos zupełnie innego. Niedługo będą aktualne fotki zobacze co mi wyjdzie po jutrzejszej przycince
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 06, 2011, 00:27:49 » |
|
Dzisiaj w akwarium zamieszkało 10 neonków czerwonych, kupione w "promocji" ledwo zywe i z pozjadanymi płetwami, mam nadzieje że się uda je wykurować
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 07, 2011, 16:11:07 » |
|
Dokupiłem dzis bystrzyki amandy pod nazwą bystrzyk malinowy. Polecam te rybki wszystkim którym marzą sie rybki w ławicy, neony od razu rozpierzchły sie po akwarium ale bystrzyki trzymają się w gupie, super to wygląda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dominik15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 12, 2011, 20:22:01 » |
|
Czekamy na nowe foty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 16, 2011, 21:08:44 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 21:54:41 wysłane przez Pethro »
|
|
|
|
|
SGhost
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 17, 2011, 18:08:56 » |
|
Zajefajne, nie ma to tamto Walnął bym pokłona, ale nie ma takiej ikonki  . Dałbyś fotki sprzętu w akwa Ja mam takie zboczenie, bo można coś podpatrzeć, ale nikt nie fotografuje sprzętu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 17, 2011, 18:27:40 » |
|
widac sprzet w akwarium, na pierwszej fotce jest filtr wewnetrzny rozprowadzający CO2 z bimbrowni, szklany indykator CO2, i rozbity termometr przymocowany do szyby na gumkę recepturkę pod akwarium filtr tetra tec 700 i butelki z zacierem, nie ma czym się chwalić aa no zapomniałem o pokrywie z świetlówkami podwieszonymi na żyłce  troche prowizorka ale spełnia swoje zadanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|