Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Korzenie i żwirek za free  (Przeczytany 1156 razy)
sk4lar
Zainteresowany
**

« : Sierpień 12, 2010, 21:48:50 »

Ostatnio chciałbym uzupełnic trochę żwirku i pojezdziłem po okolicznych rzekach i żwirowniach. Niestety żwir był ostry i występowało w nim dużo piaskowca.Mam też niedaleko torfowisko i chcialem się pokusić o korzenie jednak pewnie oczyszczenie go trochę by zajeło. Oczywiscie żwirek i korzen by był dobrze wypłukany i wygotowany. Ale nie wiem czy opłaca się takim darmowym sposobem. Czy lepiej już kupić wszystko w sklepie i mieć pewnosć że rybki będą zdrowe. Jak sądzicie?
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #1 : Sierpień 13, 2010, 08:18:02 »

Jakbyś bardzo skrupulatnie oczyścił korzeń i żwirek to mógłby być .
theng
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 13, 2010, 12:15:07 »

Jeżeli żwirek (ten co masz) kupowałeś w sklepie, to dokup taki sam. Unikniesz mieszanki kolorów i granulacji.
Korzeń znaleziony i samemu przygotowany sprawi wiele frajdy. Pytanie jaki duży ma być i czy znajdziesz taki gar, żeby go wygotować.
Jeżeli jesteś z okolic Zielonej Góry, dam Ci namiary na akwarystę, który ma duży wybór korzeni w dobrej cenie (jest też na allegro).
sk4lar
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2010, 16:08:37 »

Żwirek to napewno już dokupie taki jak mam. Mam rybki co preferują wodę miękką a nie mam zamiaru wybierać piaskowcow z całego żwirku. Co do korzeni to musze wpaść na to torfowisko, a może leżą gdzieś na kupie gdy wybierali torf i je odłożyli.Ewentualnie jak nic nie znajdę kupię jakiś większy w sklepie. Już za 70zł calkiem spore korzenie są.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: