Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Kosiarki a krewetki babaulti i red cherry - HELP :)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kosiarki a krewetki babaulti i red cherry - HELP :)  (Przeczytany 2465 razy)
cristopor
Nowy
*

« : Sierpień 01, 2010, 00:11:05 »

mam takie pytanko
posiadam zbiornik 450l a w nim 3 krewetki filtrujace, 60 krewetek red cherry i ok. 5 babulti a takze parę neonow i innych mniejszych rybek.
Chcialbym wpuscic do akwa kosiarki bo one takze elegancko czyszcza rosliny z glonow ale boje sie aby nie zjadly krewetek.
prosze teraz o pomoc w doradzeniu mi czy moge spokojnie wladowac tam kosiarki czy tez nie
z gory dzieki i pozdrawiam  Wink
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2010, 17:16:41 »

U mnie kosiarki krewetki RC żyją w pełnej zgodzie. Być może pomaga w tym duża ilość roślin i kryjówek w których krewetki  mogą  się ukryć. Niemniej jednak nie zauważyłem by moje kosiarki przejawiały zainteresowanie krewetkami.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2010, 17:18:19 wysłane przez emperor » Zapisane

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Legons
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2010, 17:41:48 »

U mnie jest podobnie, choc male krewetki spokojnie siedza w mchu. Duze( powyzej 0,5mm) robia co chca i nikt im nic nie robi, a Kosiarki juz sa sporawe.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: