Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Roślinki..  (Przeczytany 2791 razy)
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Lipiec 25, 2010, 09:57:31 »

Tak, anubiasy, microsoria i bolbitisy powinny mieć kłącza na wierzchu. 

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 25, 2010, 18:42:39 »

Korzenie mogą być w podłożu, natomiast to grube kłącze z którego wyrastają liście powinno być ponad podłożem.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
iwka94
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Sierpień 01, 2010, 11:09:54 »

Hmm mam znowu problem z roślinką tym razem inną piszę tutaj bo nie chcę zaśmiecać forum moimi problemami Cheesy:D
A więc tak nie wiem jaka to roślinka bo się nie znam ... jest malutka i ma takie cieniutkie listki zielone... Najpierw listki zrobiły się takie przeżroczyste a teraz robią się czarne co mam z nią zrobić ?? Proszę o szybką odpowiedz..
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #18 : Sierpień 01, 2010, 11:28:30 »

Najpierw listki zrobiły się takie przeżroczyste a teraz robią się czarne co mam z nią zrobić ??
Prawdopodobnie jakieś niedobory i tyle, może brak światła? (roślinka światłolubna stojąca w cieniu) a może brak potasu?
iwka94
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Sierpień 02, 2010, 15:52:51 »

No niestety roślince zaczęły odpadać listki , zrobiła się cała czarna i śmierdziało strasznie więc dla bezpieczeństwa moich welonek musiałam ją wyrzucić ... Nie wiem dlaczego tak się stało Tongue:P To była moja jedyna taka roślinka a tak mam same anubiasy i moczarki jest ok .. mam nadzieję że będzie tak cały czas:P
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: