|
rybiastyogon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 09, 2010, 08:49:30 » |
|
Grajewiak, dziękuję bardzo za ten link  Pozdrawiam serdecznie, rybiastyogon. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 09, 2010, 10:16:26 » |
|
A mnie się tam podobają z biotopów podwodne łąki, wszystko jedno czy to azjatyckie bajorka porosłe zwartkami czy strumienie południowoamerykańskie zarośnięte jak łąka przez sianokosami jak np tu:
Poza tym to lubię takie syfiate klimaty:
Ulubionej ryby nie mam.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
rybiastyogon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 10, 2010, 08:20:16 » |
|
Ładne i bardzo oryginalne.  Pozdrawiam serdecznie, rybiastyogon. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek121221
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 10, 2010, 12:05:46 » |
|
Mi podobaja się klimaty podobne do Emi lecz z ulubionych rybek to chyba skalarki i bojusie 
|
|
|
|
|
|
gg-733380
|
|
|
waldemark35
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 10, 2010, 12:28:26 » |
|
jestem zwolennikiem pielęgnic, więc ameryka i oczywiście vieje i paratherapsy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rybiastyogon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 10, 2010, 13:48:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 10, 2010, 16:31:25 » |
|
ja preferuje strumyczki i bajorka Nigerii i Kamerunu i Tanzanii czyli proporczykowce , szczupienczyki i zagrzebki
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 10, 2010, 17:19:01 » |
|
Tylko Azja!...była do czasu gdy nie zobaczyłem na własne oczy BW - powaliło mnie na kolana...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 18:36:13 wysłane przez badrass »
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
|
rybiastyogon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 10, 2010, 20:06:14 » |
|
Dziękuję na odpowiedzi i czekam na jeszcze więcej postów.
Pozdrawiam serdecznie, rybiastyogon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grundman
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 10, 2010, 21:05:39 » |
|
Biotop: Azja Południowo-wschodnia Rybka: Pielęgnica pawiooka (Astronotus ocellatus) Chciałbym tą pelęgnicę z tamtych regionów zobaczyć, masz może foto?Tu znajdziesz fotki pawiookich http://www.pawiookie.pl/index.php?option=com_joomgallery&Itemid=510ja preferuje strumyczki i bajorka Nigerii i Kamerunu i Tanzanii czyli proporczykowce , szczupienczyki i zagrzebkiNo i w takim razie barwniaki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 10, 2010, 23:42:36 » |
|
barwniaki i owszem - piękne rybcie, a z barwniakow najbardziej podobają mi się barwniaki thomasa - niedoceniane przez akwarystów klejnociki nazywane czasem afrykańskimi ramirezami
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
|
Grundman
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 11, 2010, 09:23:02 » |
|
barwniaki i owszem - piękne rybcie, a z barwniakow najbardziej podobają mi się barwniaki thomasa - niedoceniane przez akwarystów klejnociki nazywane czasem afrykańskimi ramirezamiO tak, super są. Oststanio sporo ich w sklepach widze, jest szansa że się rozpowszechnią ;-) A trzymasz u siebie jakieś zagrzebki, proporczykowce, szczupieńczyki? Niektórzy łączą je własnie z barwniakami, i nie narzekają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 11, 2010, 10:10:38 » |
|
ano mam tego troche zagrzebki: -rachova(wczoraj wlasnie zalalem torf z ikra - mam ich grubo ponad setke a to dopiero byla ostatnia rata z pierwszego worka - a jest ich ponad 50) -eggersi -afrykanska -foerschi palmquisti
proporczykowce: aphyosemion australe - kap lopez aphyosemion striatum Chromaphyosemion bitaeniatum fundulopanchax walkeri fundulopanchax puerzli fundulopanchax gardneri nigerianus misaje fundulopanchax gardneri gold Rudicki fundulopanchax sjoestedti (blekitny) fundulopanchax schelli w czwartek dojdzie jeszcze fundulopanchax amieti i aphyosemion punctatum
z ze szczupienczykow epiplatys sexfasciatus ssp.(szesciopregi) i epiplatys olbrechtsi olbrechtsi cestos river - niewiele, za to niespotykane
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
|
Grundman
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipiec 11, 2010, 12:11:26 » |
|
No to nieźle  Już wiem gdzie sie zgłosić jak coś będe z tych ryb poszukiwał  Pozytywnie mnie zaskoczyłeś tą ilością gautnków i odmian, niektórych nawet nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Lipiec 11, 2010, 12:17:14 » |
|
dzięki, staram się choć trochę rozpowszechnić te ryby można ich nie znać bo niektóre ciężko, albo wcale nie można w Polsce dostać
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
|