Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Jakie rybki/biotopy wam się najbardziej podobają?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki/biotopy wam się najbardziej podobają?  (Przeczytany 6519 razy)
rybiastyogon
Gość
« : Czerwiec 26, 2010, 15:19:49 »

Witam,

założenie tego wątku robię dlatego, iż możemy się dowiedzieć jakie rybki komu się podobają i jaki mają gust, a także możemy spotkać się z bardzo ciekawymi rybkami.
Niektórzy użytkownicy mają swoje ulubione gatunki rybek/biotopów w podpisach, ale  jak czytam w podpisach, większość postów użytkowników nie ma takiego powiadomienia.
Z różnych postów użytkowników w dziale "obsada" lub "ryby akwariowe" polecają niektórym do utwożenia lub korekty obsady właśnie ulubione rybki.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A więc do rzeczy:
Najbardziej podoba mi się biotop Malawi.
A z rybek Pyszczaki złociste. (Melanochromis auratus)

Mile widziane nazwy rybek w nazwach polskich i łacińskich.

Proszę o nie pisanie wypowiedzi niezgodnymi z regulaminem Forum Dyskusyjnego Wodnego Świata
Szukałem takiego tematu przez opcję " szukaj " i nie znalazłem takiego wątku
Jeśli Moerator lub Admnistrator będzie coś robił w tym wątku proszę aby skontaktował się ze mną przez PW. Dziękuję!

Pozdrawiam                                                                                                                                                                        Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 19:44:02 wysłane przez rybiastyogon » Zapisane
artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2010, 19:26:10 »

Mi też najbardziej podoba się Malawi a z ryb to

Pyszczak żółty (Labidochromis caeruleus)
oraz
Pyszczak wysmukły (Labeotropheus trewavasae)
rybiastyogon
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 26, 2010, 19:41:34 »

Dziękuję za zainteresowanie tematem i czekam na dalsze posty.  Wink
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 26, 2010, 19:44:15 »

Biotop: Azja Południowo-wschodnia
Rybka: Pielęgnica pawiooka (Astronotus ocellatus)

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 26, 2010, 21:13:04 »

nie gniewaj się stary ale dla mnie bzdurny wątek

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
rybiastyogon
Gość
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 27, 2010, 06:40:39 »

Nie gniewam się;) to jest twoje zdaanie. Ale czemu ten wątek jest dla ciebie bzdurny???
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2010, 17:04:53 »

Biotop: Azja Południowo-wschodnia
Rybka: Pielęgnica pawiooka (Astronotus ocellatus)

Chciałbym tą pelęgnicę z tamtych regionów zobaczyć, masz może foto?

artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 29, 2010, 17:34:57 »

W sumie nie wiadomo czy on posiada akwarium z tego biotopu... tu piszemy tylko jaki nam się podoba a nie jaki mamy w akwa....
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 30, 2010, 21:25:35 »

Nie gniewam się;) to jest twoje zdaanie. Ale czemu ten wątek jest dla ciebie bzdurny???

bo nie wnosi nic sensownego, - co ludzie mają się uczyć na pamięć co kto lubi? - nie wiem czemu ma to służyć, już teraz połowa postów jest OT ale to właśnie bierze się z owego "bzdurnego" tematu,

forum ma być od wymiany sensownych info, i szkoda zakładać wątki - śmietniki, szkoda zabałaganiać forum...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 30, 2010, 21:42:52 »

Rybiasty wszystko widzi i zapisuje, a jak przyjdzie Gwiazdka, to każdy dostanie sprzęt i ryby zgodnie z życzeniami!  Wink

Mi jest wszystko jedno, każde rybki mi się podobają i każdy biotop, o ile jest dobrze pokazany w akwarium. Mało wymagający jestem.
Chciałbym jednak, żeby ktoś sobie zrobił zimne wody podbiegunowe z ciekawymi rybami, krylem, pingwinami (może być też północny biegun, bez pingwinów) i żeby mi to ktoś pokazał.  Cheesy
artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Lipiec 01, 2010, 12:13:32 »

Muchomorek.. masz wysokie wymagania....
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Lipiec 02, 2010, 07:37:38 »

bo nie wnosi nic sensownego, - co ludzie mają się uczyć na pamięć co kto lubi? - nie wiem czemu ma to służyć, już teraz połowa postów jest OT ale to właśnie bierze się z owego "bzdurnego" tematu,

forum ma być od wymiany sensownych info, i szkoda zakładać wątki - śmietniki, szkoda zabałaganiać forum...

Zgadzam się z tym co napisał dobraf było już coś takiego jak ankieta i tam było takie pytanie ale kogo to w zasadzie obchodzi co kto lubi.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 08:06:14 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
dj olcia
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Lipiec 03, 2010, 09:16:25 »

bitopy: wszystkie Grin
ryby akwariowe:mieczyk hellera-forma dzika(xiphophorus helleri)
      tęczatka wspaniała, tęczatka boesmana(melanotaenia bosemani)
      księżniczka z burundi(neolamprologus brichardi)
      proporczykowiec z kap lopez(aphyosemion australe)
    Grin         Grin          Grin           Grin         Grin          Grin          Grin          Grin

5 węgorków
4 kiryski
4 sumiki szkliste
1 półdzióbek
2 szczupieńczyki pręgowane
rybiastyogon
Gość
« Odpowiedz #13 : Lipiec 08, 2010, 18:27:45 »

baniakmaniak, mogłbyś mi podać link do tej ankiety Huh Dziękuję Wink
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #14 : Lipiec 08, 2010, 20:51:35 »

rybiasty o tą ankietę chyba chodziło: http://www.akwarium.net.pl/forum/akwarystyczne-pogaduszki/ankieta-akwarystyczna/

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: