|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 23, 2010, 16:56:39 » |
|
Co do kreweci to po co ci 2 ?? :0 2 to nic!! I Ramirezy Ci je w OK 1min zjedzą  Kup ich min 10 i niech się rozmnożą Kupie 2 a w 25l zrobię wylęgarnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 23, 2010, 21:59:18 » |
|
Kirysek jak każda ryba potrzebuje zbilansowanej diety pod kątem swoich wymagań i powinno się te ryby wpuszczać do akwarium świadomie a nie po to, żeby czyściły to czego nie chce ci się odmulić. Jeśli na dnie zalega pokarm to znaczy, ze podaje się go za dużo.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 23, 2010, 22:10:50 » |
|
przemok organizmy zjadające kał to koprofagi.
Emi ma całkowitą rację co do kirysków, one nie mogą odżywiać się tylko tym co gdzieś tam zostanie, jednak niestety przeważnie tak jest.
|
|
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 24, 2010, 13:23:21 » |
|
przemok organizmy zjadające kał to koprofagi.
Thx już będę wiedział  Kirysek jak każda ryba potrzebuje zbilansowanej diety pod kątem swoich wymagań i powinno się te ryby wpuszczać do akwarium świadomie a nie po to, żeby czyściły to czego nie chce ci się odmulić. Jeśli na dnie zalega pokarm to znaczy, ze podaje się go za dużo.
Ja nie daje dużo karmy rybą, chodzi mi o to, że jakieś kawałki mogą uciec z pola widzenia ryb i sie na dnie zatrzymują. Kuzyn ma mi podać dobrą karmę dla kirysków jak sie zdecyduje. A odmulanie to rzecz oczywista.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
artur1995
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 24, 2010, 13:41:44 » |
|
Tylko żebyś nie pomyślał że kaprofagi to stworzenia wodne! kaprofagiem jest np. żuk gnojowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 24, 2010, 15:02:51 » |
|
Jak już co, to koprofag  Żuk jest typowym przedstawicielem, ale są inne owady, roślinożercy, jak świnka morska czy królik. Pewno można zaliczyć sporą część skorupiaków i ślimaków, inne zwierzęta wodne, jak nasza ośliczka. Nie mogę znaleźć takiej listy, a chciałbym. Pożywiają się w zasadzie nie samym kałem, ale częściowo strawionymi szczątkami roślin, wyjadają "rodzynki" z kupy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 24, 2010, 15:27:20 » |
|
Przydał by sie taki fajny i ładny do akwa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 25, 2010, 19:14:08 » |
|
Jakie rybki lepsze kiryski czy otoski??? Sorka, że napisałem post pod postem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 25, 2010, 19:35:06 » |
|
otoski w przeciwieństwie do kirysków są glonożerne, na czym Ci bardziej zależy na rybkach glonożernych czy na dennych? Jesli masz podłoze bazaltowe to odpusc sobie kiryski bo sie faktycznie pokaleczą jak juz ktos tu pisal... 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2010, 19:36:53 wysłane przez eni »
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 25, 2010, 19:46:31 » |
|
Właśnie nie moge sie zdecydować Dla kirysków moge połowe akwa piaskiem wysypać  No nie wiem, które rybki wybrać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 26, 2010, 22:11:53 » |
|
skoro więc nie sugerujesz się tym jaką funkcję mają spełniać to może poswiec kilka minut na obserwacje ryb w dobrym zoologicznym i zadecydujesz wtedy....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 27, 2010, 07:53:15 » |
|
skoro więc nie sugerujesz się tym jaką funkcję mają spełniać to może poswiec kilka minut na obserwacje ryb w dobrym zoologicznym i zadecydujesz wtedy....
Albo kupie kiryski i kilka krewetek. Co wy na to??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
artur1995
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 27, 2010, 10:36:46 » |
|
Jakie rybki lepsze kiryski czy otoski??? Najpierw pytasz czy kiryski czy otoski a teraz piszesz że kiryski i krewetki co jest??!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 27, 2010, 12:14:25 » |
|
haha ta rozmowa staje się bezsensowna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
artur1995
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 27, 2010, 14:53:40 » |
|
Też tak uważam już powinieneś wszystko wiedzieć więc ten temat staję się już bezsensowny!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|