mrs
Po pierwsze Agnus, no ale to detal, nie bądźmy małostkowi.
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2480971Skoro już jednak wykazałeś się małostkowością to nie proś o to by jednak takowym nie być.
Dwie sprzeczności w zdaniu i kompromitacja gotowa.
Albo prosisz o to by nazywać Cię "poprawnie" albo nie. Bo już nie wiem o co Ci chodzi.
mrs jesteś jedną z najbardziej upierdliwych osób na forum jakie miałem okazję tutaj czytać.
Ale nadrabiam urokiem osobistym.
A teraz meritum.
Po drugie moje opinie popieram doświadczeniem z innymi filtrami. Na JBLa również kręciłem z początku nosem ale "doszedłem z nim do porozumienia" i dziś uważam że to najlepsze co można kupić za sensowne pieniądze. Jego zalety wymieniłem wyżej.
Znów będe upierdliwy.
Co masz na mysli pisząc "doświadczenie z innymi filtrami"?
Jeśli masz na myśli to, że miałeś jakieś inne filtry w swoim baniaku to napisz proszę co to były za filtry i na czym polegały ich wady oraz ich "tandetność". Pytam poważnie, bez sarkazmu. Może dowiem się czegoś ciekawego o innych filtrach których nie znam i będe wiedział czego unikać.
Co Ci kolego do tego jakie wyrażam zdanie na temat tego czy owego? Jeśli piszę że trzymałem coś w łapie i mi się nie podoba to mam prawo o tym pisać.
No jak to co?
Twoje opinie przypominają nagonke którą wszyscy "specjaliści" przypuścili swego czasu na Rasiaka.
W Anglii doceniany, w Polsce wyśmiewany.
Wszyscy zapomnieli jednak, że to Anglia niepodzielnie rządzi w światowym "futbolu" i że w zasadzie każda drużyna z II ligi Angielskiej z pewnością bez problemu pokonałaby naszego mistrza.
Raz jeszcze napisze, zeby wyrażać się na temat czegokolwiek negatywnie lub pozytywnie, trzeba mieć w tym jakieś doświadczenie.
Gdybym czytal Twoje posty z boku doszedłbym do wniosku, że JBL i długo, długo nic.
Nie rozumiem tego, jak można nazwać coś "badziewiem" nie mając z tym styczności.
Argument "miałem w ręce i badziew" to bzdura.
Książke też oceniasz po okładce?
Piwo oceniasz na podstawie wyglądu butelki?
Samochód oceniasz nie wsiadając do niego?
Mnie chodzi tylko o to byś nie nazywał czegoś złomem jeśli tego nie znasz.
Jestem powiedzmy - zawodowo - blisko procesów produkcyjnych różnych rzeczy z Chin i wiem do czego są zdolni i za jakie pieniądze. Na tej podstawie pozwalam sobie twierdzić że uznane marki inwestują pieniądze w jakość, która ujawnia się w wielu aspektach produktu.
Bzdura, dużo słów żadnej "treści".
Co znaczy "jestem blisko procesów produkcyjnych różnych rzeczy z Chin"?
Dlaczego nie używasz konkretów?
Dlaczego nie przedstawiasz argumentów?
Lejesz wode jak studenci na egzaminach.
No i zapomniałem, że wszystko co złe to Azjaci.
Powszechnie wiadomo, że Europejczyk to wzór uczciwości.
Każdy może być ch..., każdy może posłać do obiegu bubel.
Masz przykład z życia. Co chwile jakieś koncerny samochodowe są karane za puszczenie w świat bubli i zatajenie wad fabrycznych. Chyba nawet GM ostatnio dostał po łapkach. Amerykanski GM.
Nie twierdzę że liczy się tylko JBL, Eheim czy Fluval.. ale w momencie gdy różnica w cenie jest symboliczna to chyba logiczne że wybiorę markę zamiast znaku zapytania. Jeśli jesteś innego zdania to... (nie, nie obrażę Cię).
Obraź, mnie to lata. To tylko forum.
Co do pierwszej części akapitu to masz w 100% racje. Gdy cena jest zbliżona warto wybrać "markę" choćby ze względu na gwarancje i dostępność części zamiennych.
Kolego, pisałem już nie raz ale się powtórzę.
Moja "chinka" jest wykonana z lepszych plastików niż tetra 1200 która się popsuła, jest też wiele cichsza. Różnica w cenie? Jakieś 300%.
Mam filtr kilka miesięcy, w tej chwili super. Nie wiadomo ile będzie działał bo to "no name". Wiem jednak jedno, jeśli mnie nie zawiedzie to następnym filtrem będzie SUN SUN

W zasadzie boje się tylko jednego. Awarii uszczelki. Ale to może stać się w każdym filtrze.
Tetra po prostu przestała działać a, że było po gwarancji, kupiłem nowy filtr.
Jeśli przestanie działać wirnik, pompa czy co tam jeszcze w filtrze jest to ch.... Pójdę do sklepu i kupie nowy.
Jeśli będe na wakacjach (co jako argument podajesz trzeci raz) to w baniaku mam jeszcze filtr wewnętrzny o przepłwie 700l/h na którym ryby "dojadą" do mojego powrotu.
Filtr to tylko filtr. Napisze jeszcze raz, jeśli cena jest zbliżona to warto kupić "marke". Jeśli cena to 300% różnicy to ja bym kasy niepotrzebnie nie wydawał. Pisze tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Może będe żałował wyboru, może nie. Czas pokaże. Jeśli filtr "siądzie" na 100% o tym napisze żeby nikt inny nie popełnił błędu. W tej chwili filtr polecam. Na forach Angielskich jest bardzo chwalony.
kolega pyta jakie kubełko wybrać, ok?
ok.
Wypowiedzą się tu zwolennicy i przeciwnicy. I każdy ma prawo mówić co mu się podoba, a to czy będzie jego zdanie wzięte pod uwagę decyduje siła jego argumentów.
Co mi po Twoim zdaniu jeśli nie miałeś doczynienia z danym urządzeniem.
Zastanów się co piszesz.
Jeśli mi zarzucasz gołosłowie to za przeproszeniem całuj sie w nos
Skandal!!!
Co z Ciebie za Polak!?
Mówi się ch....Ci w d...
Gadasz czasami do rzeczy ale nie wiem czy ja mam tylko takie wrażenie czy inni też - ale widzę Cię z pianą na ustach. Chłopie, wyluzuj, ok?
Nie mam piany na ustach bo niby dlaczego mam mieć?
Kolego, świetnie wydaje się czyjeś pieniądze.
Łatwo powiedzieć kup to, kup tamto.
Istnieją tańsze alternatywy i warto o nich mówić.
Pozdrawiam.