Izabelka
Nowy

|
 |
« : Maj 01, 2010, 06:14:40 » |
|
Moje akwarium:) 126L. Ogólne Napowietrzanie:Napowietrzacz Aquael - APR-200 Oświetlenie:taśma diodowa 140cm. kolor zimny biały. filtracja:Filtr kubełkowy Aquael UNIMAX Professional 150 FV technika CO2:płynna codziennie Ryby:10xNeon innesa 3x gurami dwuplame 1x glonojad 2xkardynałki 4x gupiki samiczki 2xgupiki samce 5xkirysy 3x otosy 2xprętnik czerwony 2xpielęgniczka ramizera Rośliny: nie mam pojęcia jakie to są???         proszę o opinie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 10:01:29 wysłane przez Izabelka »
|
|
126l. 2x zbrojnik niebieski,złoty 20x neon innesa 4x gurami 6x otos 5x kirysy 2xprętnik czerwony 2x pielęgniczka ramizera 
|
|
|
czala
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 01, 2010, 09:13:25 » |
|
Widok bardzo fajny ale ja bym dorzucil jeszcze kilka roslinek dla lepszego efektu. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izabelka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 01, 2010, 11:35:15 » |
|
no właśnie nad tym pracuje tu gdzie mieszkam to z roślinkami kiepsko w zoologicznym. muszę się wybrać do sklepu z oszczędnościami
|
|
|
|
|
|
126l. 2x zbrojnik niebieski,złoty 20x neon innesa 4x gurami 6x otos 5x kirysy 2xprętnik czerwony 2x pielęgniczka ramizera 
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2010, 11:44:41 » |
|
Widok bardzo fajny ale ja bym dorzucil jeszcze kilka roslinek dla lepszego efektu. Powodzenia.
W żadnym wypadku! Co wy ludzie macie z tymi roślinkami. Teraz zbiornik wygląda świetnie, kępy roślin fajnie komponują się z resztą wystroju. Obsada już mniej mnie się podoba. Za duży mix jak dla mnie. Ale wygląd zbiornika - rewelacja. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czala
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 01, 2010, 17:22:28 » |
|
W żadnym wypadku! Co wy ludzie macie z tymi roślinkami. Teraz zbiornik wygląda świetnie, kępy roślin fajnie komponują się z resztą wystroju. Obsada już mniej mnie się podoba. Za duży mix jak dla mnie. Ale wygląd zbiornika - rewelacja. Pozdrawiam. KAzdy moze miec swoje zdanie i nie zycze sobie zebys komentowal moje wypowiedzi. Obsada spoko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymon555
Zainteresowany

Chciałbym mieć...
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 01, 2010, 17:27:03 » |
|
ja bym dorzucił roślin i ładną tapetkę  moja ocena: wygląd:3 obsada:2 pierwsze wrażenie:3 sprzęt:4 (z kubełkiem to szpan nie?  ) średnia:3 te roślinki na zdjęciu z gurami dwuplamymi to Rogatki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 01, 2010, 18:30:50 » |
|
KAzdy moze miec swoje zdanie i nie zycze sobie zebys komentowal moje wypowiedzi. Obsada spoko.
Skoro każdy może mieć swoje zdanie to moge mieć je i ja. A skoro i ja moge mieć swoje zdanie to moge je też wyrazić. Zrozumiałeś czy napisałem zbyt skomlikowanie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czala
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 01, 2010, 20:55:36 » |
|
smieszne niesamowicie.. jestes zalosny i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Acayra
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 01, 2010, 21:00:38 » |
|
Na mnie akwarium zrobiło ogromne wrażenie. Niczego bym nie zmieniała w wystroju. Jest super. Roślin jak dla mnie w sam raz, dużo przestrzeni, aranżacja z dobrym gustem. Tylko pogratulować. Chyba tylko żwirek dałabym drobniejszy albo wręcz zdecydowała się na piasek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 01, 2010, 21:23:15 » |
|
smieszne niesamowicie.. jestes zalosny i tyle.
Wyluzuj. Jesteś na publicznym forum więc robiąc wpis liczysz się z tym, że ktos może Cie cytować. Nie wiem o co Ci chodzi, napisałem tylko, żeby nic nie zmieniać w zbiorniku bo jest ładny i tyle. Z resztą, nie chce mi się rozmawiać o bzdurach. Chyba tylko żwirek dałabym drobniejszy albo wręcz zdecydowała się na piasek.
Też o tym myślałem ale wiąże się to z restartem albo "pół restartem". Plus takiego podłoża to mocne ukorzenienie roślin, w piasku jest ciężej. Generalnie, powtórze sie. Zbiornik super.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 01, 2010, 21:30:03 » |
|
mnie sie aranzacja podoba, tutaj plus zdecydowanie  ale kardynalki mi nie pasuja w ogole do obsady, raz ze sa zimnolubne a wiec max 23*C z tego co pamietam to dla nich jest, w wyzszej zaczynaja sie gotowac a dwa ze stadna rybka a ich jest 3szt 3x otoski sie "zamecza" ten gatunek ryb ma duze tendencje do zgonow z powodu zbyt malych ilosci oraz sa bardzo wrazliwe na zmiany parametrow. Ja bym zwiekszyl do 6szt conajmniej "glonojad" to zapewne "ktos" z rodziny zbrojnikow, dowiedz sie jakiego masz dokladnie bo wiekszosc rosnie za duza na ten baniak, a na pewno nie chcesz rybek meczyc  jedynie ten "gejzer" mi sie nie podoba, takie malo naturalne, choc efekt super  lecz tutaj to jest kwestia gustu 
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
Tymon555
Zainteresowany

Chciałbym mieć...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 02, 2010, 07:43:07 » |
|
a ja jeszcze coś dodam; w książce Jima Davisa jest napisane, że labiryntowate lubią dużo roślinek z boku i z tyłu a ogólnie bardzo fajnie  P.S. jeżeli pielęgniczki ramireza, złote albo aggasiza to są stadne
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 07:45:01 wysłane przez Tymon555 »
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 02, 2010, 08:24:33 » |
|
P.S. jeżeli pielęgniczki ramireza, złote albo aggasiza to są stadne
A czy czasami pielęgniczek nie trzyma się parami, lub w haremach? Zbiornik rewelacyjny, zwłaszcza że to nie jest kolejny roślinniak, tylko coś nowego i innego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 02, 2010, 08:40:36 » |
|
A czy czasami pielęgniczek nie trzyma się parami, lub w haremach?
Trzyma się. Z pielęgnic stadnych: żaglowce, palety. skośnopręgie. Znam przypadki trzymania w stadzie "zeberek" ale tego nie polecam  Z pielęgniczek o których wyżej mowa w gre wchodzi raczej harem. Nie zaryzykowałbym trzymania żadnej z gatunku apistogamma w parze. Potobnie z akarami, w gre wchodzą raczej haremy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 02, 2010, 09:36:06 » |
|
ramirezy trzyma się akurat w parach  a pytanie na które udzielałeś odpowiedź było retoryczne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|