Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada akwa 80L  (Przeczytany 3756 razy)
gojeczek
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 14, 2010, 21:04:08 »

Sorki że się tak wtrącam, ale mam jedno pytanie: Czy mogą w jednym akwarium (112l) żyć razem 4 welony, ok 30 gupików, 2 skalary, glonojad, 5 neonów, rzabka?? 
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 14, 2010, 21:26:32 »

Sorki że się tak wtrącam, ale mam jedno pytanie: Czy mogą w jednym akwarium (112l) żyć razem 4 welony, ok 30 gupików, 2 skalary, glonojad, 5 neonów, rzabka?? 
Mogą, ale bardzo krótko (do śmierci  Grin)
gojeczek
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 14, 2010, 21:28:24 »

Ale co się z nimi stanie?
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 14, 2010, 21:39:03 »

no wlasnie ciezko znalesc bojka z akwarium. Ja chodze tylko do jednego zoologicznego i jest prowadzony przez swietna, bardzo madra kobiete z ogromnym doswiadczeniem a ponad to ciagle chce sie uczyc i robi to ale niestety nawet ona czasem nie moze poradzic nic na to ze w kubeczkach ma bojowniki - nie jej sklep, jedynie jest pracownikiem. Ale zauwazylem ze nie raz jak jest dostawa np 2szt bojka samcow to wrzuci je do innych ryb ktore nie zrobia mu krzywdy i odwrotnie wiec takie rozwiazanie juz jest zdecydowanie lepsze i mysle ze przez odpowiedniejsze warunki takze jego charakter moze byc inny. Wystarczy dobrze poszukac
albo tak jak hubikopter pisze Wink

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
amadeusz
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 14, 2010, 22:41:42 »

Tys prowda Wink

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 14, 2010, 23:22:52 »

Padną, bo będzie za dużo ryb w 112 litrach.
Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 16, 2010, 11:59:24 »

jedynie w tym jednym sklepie w tarnowie udało nam sie znalezc bojka lecz on jest w kubeczku. noi co poradzić???

bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 16, 2010, 15:24:19 »

bierz z kubeczka, ja mialem trzy i kazdy nastepny byl bardziej spokojny od poprzedniego. To tez zalezy kiedy jest wrzucany, ja proponuje go wrzucic w ostatniej kolejnosci do akwarium kiedy juz ryby beda mialy swoje terytorium. on nie powinien tak burzyc kiedy zdominuja go.

Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 16, 2010, 19:57:19 »

bierz z kubeczka, ja mialem trzy i kazdy nastepny byl bardziej spokojny od poprzedniego. To tez zalezy kiedy jest wrzucany, ja proponuje go wrzucic w ostatniej kolejnosci do akwarium kiedy juz ryby beda mialy swoje terytorium. on nie powinien tak burzyc kiedy zdominuja go.

Zależy jakie ryby, bo np. jakieś tam brzanki czy inne agresywne bądź lubiące się "zabawić" ryby mogą mu zrobić krzywdę.

gojeczek
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 16, 2010, 20:33:38 »

Padną, bo będzie za dużo ryb w 112 litrach.

a jak by tak skalary wyrzucić to mogą być?
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 16, 2010, 21:53:37 »

Gojeczek, z calym szacunkiem ale ogarnij podstawy akwarystyki, poczytaj o wymaganiach owych ryb i wroc w odpowiednim miejscu z nowym pytaniem.

Zależy jakie ryby, bo np. jakieś tam brzanki czy inne agresywne bądź lubiące się "zabawić" ryby mogą mu zrobić krzywdę.
wiadomo, trzeba zwrocic uwage na wymagania oraz charakter ryb przy kompletowaniu obsady

Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 18, 2010, 07:00:19 »

jak tak ci zależy na skalarach to zainwestuj w jakieś co najmniej 300l a będzie im dobrze

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: