Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « jakie pielegnice z Ameryki Pld do 60l akwarium
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jakie pielegnice z Ameryki Pld do 60l akwarium  (Przeczytany 3171 razy)
dep77
Stały użytkownik

« : Luty 09, 2005, 23:15:06 »

Chcialbym sobie kupic pielegnice meeka do mojego akwa, poniewaz chcialbym jakies pilegnice z Ameryki Pld w swoim akwarium miec. Obecnie w tym akwarium mam 5 mieczykow, 2 brzanki sumatry , 2 kardynalki. Prosze o porade :?
Tomek99
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2005, 11:54:52 »

Wedlug mnie pielegnice sa duze do takiego aqua..

proponowalbym ci za ta pielegniczki, bardzo ciekawe i ladne rybki, maja podobne zachowania do pielegnic. W 60 L mozesz trzymac parke lub heremik.

Polecam ci poczytac wiecej o pielegniczkach bo pielegnice odpusc sobie z takim akwarium Smiley

zajrzyj na ww.apisto.pl - duzo informacji i maja forum o pielegniczkach

63L - 2x A.Viejita , 3x Otosek
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 10, 2005, 17:34:33 »

Po pierwsze, pozbyj się sumatr i kardynałków, nie sa to ryby z Ameryki, a z Azji i poza tym są bardzo stadne i min. 6-7szt każdego gat. Na mieczyki niestety za małe akwa, min. 100l wiec ja bym je oddał w dobre ręce. A dokupiłbym grupkę kiryskow na dno, ławiczkę neonów, parkę p. ramirezek i zbrojnika nieb lub z 4 otoski. pozdr.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
dep77
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2005, 20:15:58 »

Dziekuje wam za porade, a mozna razem trzymac parke ramirezek z parka pielegniczek Agassiza :?:
Tomek99
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 10, 2005, 20:20:07 »

dwa gatunki apisto (pielegniczek) to raczej za duzo jak na takie akwarium. Ja mam dwie samice jednego gat w takim samym akwarium i ciagle jedna jest przeganiana..

Moze zestaw jaki proponujesz sprawdzi sie, ja nie wiem, nie probowalem. Osobiscie ci to odradzam, skup sie lepiej na parce Ramirezek lub Agassiza. Nie bedziesz mial bolu ze sie ganiaja i zagryzaja Wink

dep77
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2005, 20:47:55 »

Dzieki Tomek i tak zrobie jak mowisz
Tomek99
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 10, 2005, 21:26:46 »

Nie ma za co Wink tylko poczytaj troche na www.apisto.pl o tych rybciach i popatrz na forum co pisza Smiley tam sa ludzie majacy wieksza wiedze odemnie Wink

pozdrawiam

Jarek W
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Maj 04, 2005, 22:52:28 »

Przepraszam,ze podlacze sie do tematu,ale mam zamiar zrobic to samo.Oddałem w dobre ręce Molinezje (sorki Tramal ale to sa dobre rece :lol: ) z obsady w 54 l zostalo mi jeszcze : 4 kiryski spizowe i 2 zbrojniki niebieskie. Przygotowuje teraz zbiornik na przyjecie Ramirezek (wystrój,roslinność,korzonki itp). Z tego co zdążyłem poczytać i się dowiedzieć to moja aktualna obsada pasuje do parki Ramirezek i...no właśnie, parka Ramirezek czy też (jak mi doradzono) dwie samiczki i samiec?? Z tego co się zorientowałem(poszukałem i poczytałem w necie) to raczej powinna być parka, najlepiej wczesniej dobrana,ale doradzał mi taki jeden fachowiec więc nie jestem pewien  :? Myślałem jeszcze aby wypełnić góre i środek akwarium małym stadkiem neonków tak z 10 szt.Czy to dobry pomysł??
Proszę o pomoc Smiley

Akwa 54 l
Zarybione:
Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli
zbrojniki niebieskie 2 szt.
kiryski spiżowe 4 szt.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: