Parravon
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 06, 2010, 22:36:48 » |
|
No baniaczek zapowiada się bardzo ciekawie a Manado trzeba dobrze wypłukać w ciepłej wodzi wtedy dużo szybciej nasiąka wodą i nie wypływa. Ale to szczegóły
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klipek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 10, 2010, 19:39:29 » |
|
ładne akwa, bardzo mi się podoba podłoże. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ail
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 11, 2010, 11:52:43 » |
|
Urodziły się małe gupiczki wczoraj 
|
|
|
|
|
|
112L - roślinne 25L - krewetkarium
|
|
|
Acayra
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 13, 2010, 17:17:33 » |
|
Zajrzałam na Twoją stronę po dosyć ostrym komentarzu na temat moich baniaków, bo aż byłam ciekawa Twojego dzieła. I cóż.. szczerze mówiąc, nie ma się czym zachwycać. W akwarium strasznie pusto, żwirek monotonny i bez wyrazu, a i z sadzonkami też nie zaszalałaś - również widzę pojedyncze sztuki, więc tym bardziej nie rozumiem komentarza na mojej stronie  . Wrażenie ogólne: schludnie i estetycznie, ale moim zdaniem akwarium bez duszy. To tylko dowodzi, że wszystko kwestia gustu  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ail
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 13, 2010, 19:52:09 » |
|
gdzie masz chociaż jedną sadzonkę posadzoną pojedynczo? Akwarium puste? ja tam rośliny widzę, a ryby muszą mieć gdzie pływać. Co masz na myśli, że żwirek monotonny? a jaki ma być? kolorowy? wtedy nie będzie monotonny? kolejna mała aktualizacja 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 19:55:47 wysłane przez Ail »
|
|
|
|
|
Acayra
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 13, 2010, 20:30:56 » |
|
Po zdjęciu z aktualizacją rzeczywiście mój komentarz o roślinach staje się nieaktualny.
Odnośnie żwirku - monotonia to dla mnie brak odcieni, bardzo jednolity kolor, jak pomalowany farbą. Aczkolwiek to nie mnie ma się podobać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ail
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2010, 21:00:44 » |
|
to chyba spojrzałaś na zdjęcie zaraz po sadzeniu roślin, chociaż i tam nie ma żadnych sadzonek pojedynczych. Nadal nie wiem o co Ci chodzi z podłożem. Każde podłoże jest raczej jednolite, chyba, że masz pomieszany ze sobą żwir. Widzę, że koniecznie chcesz się do czegoś przyczepić po nieprzychylnym komentarzu z mojej strony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 13, 2010, 21:04:30 » |
|
Ogólnie ładnie, żwirek mi się trochę nie podoba, ale to kwestia gustu, a z resztą co ja się na ten temat będę wypowiadał - mam niebieski  . Grzałkę bym jeszcze trochę ukrył. Podobają mi się akwaria, które nie są przesycone roślinami.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 21:10:34 wysłane przez Hubikopter »
|
|
|
|
|
Ail
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 13, 2010, 21:07:37 » |
|
od razu mówię, że podłoże ma normalny brązowy kolor tylko na tym ostatnim zdjęciu wygląda jak jakieś czerwone. Poprzestawiałam coś w aparacie i nie wiem jak cofnąć dlatego takie nasycone kolory. jak mam grzałkę ukryć? to nie jest zabawa w chowanego, to logiczne, że sprzęt zawsze chociaż trochę będzie widoczny. nurzaniec się jeszcze rozrośnie to zasłoni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 13, 2010, 21:11:10 » |
|
A jest w pełni zatapialna?? To może w poziomie??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 13, 2010, 21:13:37 » |
|
ustaw grzalke poziomo, nie ma roznicy w jej pracy a byc moze nawet bedzie lepiej bo ciepla woda nie bedzie bezposrednio na termostat skierowana ktory jest u gory a woda dobiega ciepla w tym momencie pionowo z dolu i tym samym bedzie rzadziej sie wlaczala jesli bedzie miala lepszy pomiar temperatury  no i zaslonieta bedzie w tym lewym rogu 
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
Acayra
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 14, 2010, 17:39:38 » |
|
Sorki, że nie wnoszę tym postem nic do tematu, ale chciałam wyjaśnić: Widzę, że koniecznie chcesz się do czegoś przyczepić po nieprzychylnym komentarzu z mojej strony.
Wbrew pozorom nie; nie zamierzałam się do niczego przyczepiać, bo nie mam podstaw i nie jestem na tym forum, żeby zostawiać złośliwe komentarze. Wyraziłam jedynie swoją opinię na temat rzeczy, które rzuciły mi się w oczy. Jak pisałam wcześniej - wszystko jest kwestią gustu i nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba; a w Twoim akwa żwirek ma się podobać Tobie; mi niekoniecznie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ail
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 15, 2010, 11:20:37 » |
|
tam jest korzeń, tylko jest zasłonięty przez rośliny i porośnięty mchem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
splendens
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 15, 2010, 11:39:42 » |
|
Małe i piękne. Kamienia mi tam brakuje  Nawozisz CO2? Moglabyś pocykać fotki mieszkańcom bo nic nie widać Co to za model lampki Ikola, możesz podać bo szukam na moje krewetkarium oświetlenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|