Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Ail 25l, 112 l  (Przeczytany 8444 razy)
Parravon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 06, 2010, 22:36:48 »

No baniaczek zapowiada się bardzo ciekawie a Manado trzeba dobrze wypłukać w ciepłej wodzi wtedy dużo szybciej nasiąka wodą i nie wypływa.
Ale to szczegóły Wink
Klipek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 10, 2010, 19:39:29 »

ładne akwa, bardzo mi się podoba podłoże.Wink
Ail
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 11, 2010, 11:52:43 »

Urodziły się małe gupiczki wczoraj

112L - roślinne
25L - krewetkarium
Acayra
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 13, 2010, 17:17:33 »

Zajrzałam na Twoją stronę po dosyć ostrym komentarzu na temat moich baniaków, bo aż byłam ciekawa Twojego dzieła. I cóż.. szczerze mówiąc, nie ma się czym zachwycać. W akwarium strasznie pusto, żwirek monotonny i bez wyrazu, a i z sadzonkami też nie zaszalałaś - również widzę pojedyncze sztuki, więc tym bardziej nie rozumiem komentarza na mojej stronie Wink .

Wrażenie ogólne: schludnie i estetycznie, ale moim zdaniem akwarium bez duszy. To tylko dowodzi, że wszystko kwestia gustu Smiley .

Ail
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 13, 2010, 19:52:09 »

gdzie masz chociaż jedną sadzonkę posadzoną pojedynczo?
Akwarium puste? ja tam rośliny widzę, a ryby muszą mieć gdzie pływać. Co masz na myśli, że żwirek monotonny? a jaki ma być? kolorowy? wtedy nie będzie monotonny?

kolejna mała aktualizacja

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 19:55:47 wysłane przez Ail » Zapisane

112L - roślinne
25L - krewetkarium
Acayra
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 13, 2010, 20:30:56 »

Po zdjęciu z aktualizacją rzeczywiście mój komentarz o roślinach staje się nieaktualny.

Odnośnie żwirku - monotonia to dla mnie brak odcieni, bardzo jednolity kolor, jak pomalowany farbą. Aczkolwiek to nie mnie ma się podobać.

Ail
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2010, 21:00:44 »

to chyba spojrzałaś na zdjęcie zaraz po sadzeniu roślin, chociaż i tam nie ma żadnych sadzonek pojedynczych.
Nadal nie wiem o co Ci chodzi z podłożem. Każde podłoże jest raczej jednolite, chyba, że masz pomieszany ze sobą żwir.
Widzę, że koniecznie chcesz się do czegoś przyczepić po nieprzychylnym komentarzu z mojej strony.

112L - roślinne
25L - krewetkarium
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 13, 2010, 21:04:30 »

Ogólnie ładnie, żwirek mi się trochę nie podoba, ale to kwestia gustu, a z resztą co ja się na ten temat będę wypowiadał - mam niebieski Cheesy. Grzałkę bym jeszcze trochę ukrył. Podobają mi się akwaria, które nie są przesycone roślinami.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 21:10:34 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
Ail
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 13, 2010, 21:07:37 »

od razu mówię, że podłoże ma normalny brązowy kolor tylko na tym ostatnim zdjęciu wygląda jak jakieś czerwone. Poprzestawiałam coś w aparacie i nie wiem jak cofnąć dlatego takie nasycone kolory. jak mam grzałkę ukryć? to nie jest zabawa w chowanego, to logiczne, że sprzęt zawsze chociaż trochę będzie widoczny. nurzaniec się jeszcze rozrośnie to zasłoni.

112L - roślinne
25L - krewetkarium
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 13, 2010, 21:11:10 »

A jest w pełni zatapialna?? To może w poziomie??
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 13, 2010, 21:13:37 »

ustaw grzalke poziomo, nie ma roznicy w jej pracy a byc moze nawet bedzie lepiej bo ciepla woda nie bedzie bezposrednio na termostat skierowana ktory jest u gory a woda dobiega ciepla w tym momencie pionowo z dolu i tym samym bedzie rzadziej sie wlaczala jesli bedzie miala lepszy pomiar temperatury Wink
no i zaslonieta bedzie w tym lewym rogu Wink

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Acayra
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 14, 2010, 17:39:38 »

Sorki, że nie wnoszę tym postem nic do tematu, ale chciałam wyjaśnić:

Widzę, że koniecznie chcesz się do czegoś przyczepić po nieprzychylnym komentarzu z mojej strony.

Wbrew pozorom nie; nie zamierzałam się do niczego przyczepiać, bo nie mam podstaw i nie jestem na tym forum, żeby zostawiać złośliwe komentarze. Wyraziłam jedynie swoją opinię na temat rzeczy, które rzuciły mi się w oczy. Jak pisałam wcześniej - wszystko jest kwestią gustu i nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba; a w Twoim akwa żwirek ma się podobać Tobie; mi niekoniecznie Wink.

artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 15, 2010, 11:00:05 »

No nei  jest tak źle ale czegoś mi tu brakuje może jakiś korzeń Huh  Grin
Ail
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 15, 2010, 11:20:37 »

tam jest korzeń, tylko jest zasłonięty przez rośliny i porośnięty mchem

112L - roślinne
25L - krewetkarium
splendens
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 15, 2010, 11:39:42 »

Małe i piękne. Kamienia mi tam brakuje Wink
 Nawozisz CO2?
 Moglabyś pocykać fotki mieszkańcom bo nic nie widać Wink
Co to za model lampki Ikola, możesz podać bo szukam na moje krewetkarium oświetlenia. Smiley
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: