Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdychające rybki.  (Przeczytany 1375 razy)
Polish
Nowy
*

« : Marzec 10, 2010, 19:20:24 »

Hej, mam taki problem, bo nie wiedzieć czemu, zdechły mi ostatnio 3 rybki (2 dzisiaj, jedna wczoraj). 2 Mniejsze padły, nie wiem czy po prostu zaatakowały je te większe, czy to jakiś inny powód.  A dzisiaj druga, niby jeszcze żyje, ale nie wiem czemu bezwładnie pływa po akwarium, jakby sparaliżowane. Widać, że trochę rusza otworem gębowym i "listkami" skrzelowymi, ale w ogóle się nie rusza. Widziałem teraz raz jak ruszała płetwą, ale ogólnie to bezruch. Dwie inne jej gatunku pływają normalnie. Wygląda trochę dziwnie, bo zamiast całego czarnego tułowia ma jakby lekko prześwitujący. Nie wiem czy jest zagłodzona czy coś, choć to dość możliwe bo jedna z nich była mocno spłoszona i ciągle kryła się gdzieś pod pompką. W każdym razie, nie wiem co się z nimi dzieje.
zesiu
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2010, 19:22:32 »

a co to za ryby?
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2010, 19:31:37 »

Obstawiam wysokie stężenie azotu
Natychmiast podmień 50% wody (oczywiście albo odstanej albo z uzdatniaczem i od razu lej do akwarium)

Podaj litraż, filtr, rodzaj, jak długo filtr jest włączony jak podniemiasz wodę
Litraż, liczbę ryb

No2 i No3 , ale pewnie nie wiesz co to jest. Możesz sobie kupić testy mierzące właśnie te związki azotu

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2010, 19:41:27 »

i napisz ile dojrzewalo akwarium

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: